Két megyei labdarúgót hívott be Marco Rossi szövetségi kapitány

2022.03.16. 10:00

Ádám Martin a válogatottban

Márciusban két barátságos mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra. A szerbek és az északírek elleni találkozóra szóló keretben helyet kapott Kecskés Ákos és Ádám Martin is.

Munkatársunktól

Paks 20220129 labdarúgás NB1 NBI Paks ZTE Zalaegerszeg foto Török Attila Nemzeti Sport ÁDÁM MARTIN

Fotó: Török Attila

Három újoncot hívott be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Marco Rossi: a szövetségi kapitány az angol Barnsley-ban játszó, magyar felmenővel rendelkező Styles Callum mellett a Debrecen játékosát, Baráth Pétert és a Paksi FC forráskúti támadóját, Ádám Martint is behívta a csapatba.

 

– Nagyon jó érzés! Szinte még fel sem fogja az ember. Nagyon boldog vagyok, remélem, bizonyítani is sikerül majd. Mindenképpen a lehető legjobb formámban szeretném megragadni ezt a lehetőséget, amit kapitányunktól kaptam. Bízom benne, hogy lesz alkalmam pályára lépni. Büszkén fogom viselni a mezt, az biztos – mondta a Paks honlapján Ádám Martin. 

 

Nem ő lesz az egyedüli Csongrád-Csanád megyei játékos az A válogatott keretében, hiszen az olasz szakember szintén meghívót postázott az Oroszországban légióskodó szegedi Kecskés Ákosnak is. 

 

– Fontos, hogy ugyanazt az utat folytassuk, amit már jóval ezelőtt megkezdtünk és amit már minden játékos nagyon jól ismer. Semmi értelme nem lenne elkezdeni kísérletezgetni hét-nyolc új játékossal, ráadásul hogy őszinte legyek, nem is látok ennyi labdarúgót, akikkel érdemben változtathatnánk az eddig megszokott kereten – nyilatkozta a kerethirdetést követően a szövetségi kapitány. 

 

A magyar csapat március 24-én a Puskás Arénában játszik a szerbekkel, majd öt nappal később Belfastban találkozik Észak-Írországgal, júniusban pedig négy meccs is vár majd a válogatottra a Nemzetek Ligájában, amikor Angliával kétszer, valamint Németországgal és Olaszországgal játszik a csapat. 

 

A magyar válogatott kerete Szerbia és Észak-Írország ellen, kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC). Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod) Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK). Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Baráth Péter (DVSC), Nagy Ádám (AC Pisa), Schäfer András (FC Union Berlin), Styles Callum (Barnsley FC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC). Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (FC Basel), Varga Kevin (BSC Young Boys). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában