Helyi sport

2022.03.09. 09:23

Alapszakaszgyőztes lett a Tisza Tollas SE

A Fehérvár BSE ellen könnyebben, a nagy rivális pécsi Multi Alarm SE ellen hatalmas hátrányból fordítva tudott nyerni az EL-CO Tech Tisza Tollas SE a tollaslabda csapatbajnokság második fordulójában, így a szegedi gárda megnyerte az alapszakaszt. A bajnoki címért március 19-én, Szegeden csapnak össze a legjobbak, hazai pályán ünnepelne a csapat.

Munkatársunktól

Az eddigi négy meccsét egyaránt megnyerte az EL-CO Tech Tisza Tollas SE az első osztályú tollaslabda csapatbajnokságban, így a hétvégi harmadik fordulótól függetlenül sorozatban harmadszor is megnyerte az alapszakaszt. A szegedi gárda az első körben, még 2021-ben a Debrecen és a Hajdúszoboszló ellen is 6–3-ra győzött, majd a múlt szombati második fordulóban a Fehérvár BSE-t 7–2-re, a nagy rivális Multi Alarm SE-t 5–4-re múlták felül a Squash Club Szabadidőközpontban található Károlyi Ákos Tollascsarnok pályáin. Előbbi összecsapás sima volt, utóbbi hatalmas izgalmakat hozott.

 

– Amikor kiderült, melyik együttes hogyan áll fel a rangadóra, a papírforma alapján érezni lehetett, egy meccs dönt majd. Rosszul kezdtünk hazai pályán, az egyesek után 4–1-re a pécsiek vezettek. Ekkor következett az egyik férfi páros, ahol Didi Purwanto és Kereszti Zoltán szetthátrányból fordított a Pytel Gergő, Krausz Gergely duó ellen, ami felrázta a csapatot. A következő három párost is mi nyertük, így 5–4-re győztünk, amivel már biztos, hogy az alapszakasz élén zárunk – értékelt Pápai Balázs. 

 

 

A szegedieknél egyesben Könczöl Ádám, Pápai Balázs, Pápai Bálint, Pápai Luca és az indonéz légiós, Serena Kani kapott lehetőséget, míg párosban Didi Purwanto, Kereszti Zoltán és Sárosi Laura lépett pályára. 

 

 

– Idén változott a lebonyolítás, az alapszakasz eredményeit nem visszük tovább, azaz egyszerű a képlet: az lesz a bajnok, aki megnyeri a rájátszás rangadóját. Mivel hazai pályán kapunk erre lehetőséget, nem kérdés, lelkes közönségünk előtt a cél a sorozatban harmadik bajnoki arany megszerzése – tette hozzá a szegedi klub játékosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában