A HFC itthon, a Makó idegenben játszik holnap

2022.03.19. 10:00

Alsóházi ellenfelek

Mindkét Csongrád-Csanád megyei NB III.-as labdarúgócsapat egy kiesés ellen küzdő ellenféllel találkozik a hétvégén: a Hódmezővásárhelyi FC a Gerjent fogadja, a Makó pedig a Rákosmente KSK-hoz utazik.

V. P.

Az elmúlt négy mérkőzésén veretlen maradt a Hódmezővásárhelyi FC, amely ebből három találkozót meg is tudott nyerni. Az elmúlt hetek eredményeinek köszönhetően a vásárhelyiek stabilizálták a helyüket a középmezőnyben, sőt, az ötödik Paks II. csak egy győzelemre van a HFC-től. A kék-sárgák ráadásul nyerhető meccs előtt állnak, hiszen holnap 14 órától a 18. helyen álló Gerjent fogadják.

 

– A szezon előtt azt fogalmaztuk meg, hogy stabil csapattá váljunk. Ennek tudatában számunkra nincs kötelező mérkőzés, minden alkalommal ugyanolyan fegyelemmel és alázattal kell pályára lépnünk, teljesen mindegy, hogy az elsővel, vagy a hátsó régióban találkozó csapattal találkozunk. Azonban ha fejlődni akarunk, akkor természetesen az ilyen mérkőzéseket le kell tudnunk hozni, főleg hazai pályán. Szeretnénk ugyanazzal a mentalitással játszani, mint legutóbb, remélem, ki tudjuk szolgálni a közönségünket vasárnap – mondta Koncz Zsolt, aki az ötödik sárga lapját begyűjtő Hegedűsre nem számíthat a Gerjen ellen.

 

Megszakadt a Makó negatív szériája legutóbb, hiszen három elveszített találkozó után újra nyerni tudtak a Maros-partiak, miután legyőzték az MTK Budapest II.-t. A makóiak most ahhoz a Rákosmente KSK-hoz utaznak, amely a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette.

 

– Az Iváncsa ellen is voltak már jelek, hogy vissza tudunk térni ebből a pofonból, amit Pakson kaptunk. Jól játszott a csapat a múlt héten, szeretnénk ezt a formánkat átmenteni vasárnapra is. Egy olyan csapattal játszunk, amely foggal-körömmel küzd a bentmaradásért, ellenfelünknek ez lassan az utolsó szalmaszálak egyike lesz. Nem könnyű őket legyőzni, de szeretnénk pontokkal hazajönni Budapestről. Az általam meghatározott alapcél a bajnokság előtt a negyvenöt pont volt, amit huszonöt forduló alatt elértünk. A következő célunk, hogy elérjük a vezetőség által meghatározott első tíz hely valamelyikét – mondta lapunknak Siha Zsolt, a Makó edzője, aki nem számíthat majd az ötsárgás Tamaskó Ádámra, viszont visszatérhet a csapathoz Rabecz Valter és Rózsahegyi Dominik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában