Bánhidiék nem számolgatnak az öltözőben, a két pont megszerzése a céljuk

2022.03.09. 10:00

Bármikor csöröghet a mobilja

Bármelyik pillanatban beindulhat a szülés Bánhidi Bence feleségénél, így edzés közben is maga mellett tarthatja telefonját. A világklasszis beálló szerint Zágrábban hullámvölgybe került a csapat, de sikerült kijönniük belőle.

Becsei Dávid

Óriási lendületet kap otthonról. Bánhidi Bence sérülten is a Pick Szeged vezéregyénisége.  Fotó: Dömötör Csaba/MW

Pörögnek az események a világ egyik legjobb beállójának számító Bánhidi Bence körül, aki a Pick Szeged magyar válogatott kézilabdázója. Hamarosan kisbabájuk születik, nemrég pedig sorozatban harmadszor választották meg az Év férfi kézilabdázójának Magyarországon. Az Elverum ellen a szegedi kézilabda-történelem legeredményesebb góllövőjévé vált. Az eddigi listavezető, 325 gólos Jonas Källmant előzte meg, 330 találatnál jár a 27 éves játékos.

 

– Tényleg sok minden történt az elmúlt időszakban. Otthonról rengeteg erőt kapok, óriási motivációt és önbizalmat jelent, hogy hamarosan megszületik a kisbabánk. Ugyanakkor nem egyszerű ebben a helyzetben koncentrálni, mert bármikor beindulhat a szülés. Éppen emiatt most úgy edzek, hogy a pálya mellett ott lehet az asztalon a telefonom. Ha csörög, tudom, hogy azonnal menni kell. Most ilyen az élet, így próbálom ki­hozni magamból a maximumot – mesélte a Délmagyarországnak Bánhidi Bence. 

 

 

2021. december 9-én ő szerez­­te az első szegedi gólt a Pick Aré­­nában. Elárulta, most már teljesen belakta a csapat az új otthonát, ahol minden adott a sikerek eléréséhez. Teljesen más az edzésmunkájuk is, a kondit és a rehabilitációt tekintve szinten ideális körülmények közé kerültek. 

 

 

Erőltetett meneten van túl a Pick, amelyben többször a játék minősége is hagyott némi kivetnivalót. Ezt viszont döntően be­folyásolta, hogy többen kisebb sérüléssel vállalták a játékot, de akadt olyan játékos is (Bánhidi, Bombac, Tönnesen, Gaber), akire olykor Pastor nem számíthatott. 

 

 

– A zágrábi vereséggel egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, amiből nehezebb volt talpra állnunk, de úgy érzem, kijöttünk belőle. Kisebb-nagyobb problémákkal küzdünk, illetve küzdöttünk. Nem egyszerű a helyzet, de egyik csapatnak sem. Egy kőkemény Eu­­rópa-bajnokságot követően minden csapat megérzi, hogy fáradtabbak a játékosai vagy éppen sérüléssel bajlódnak – beszélt őszintén a mindennapokról. 

 

 

A Bajnokok Ligája csoportkörét holnap 18.45-től itthon a Montpellier ellen zárja a Pick Szeged. 

 

 

– Várjuk már a találkozót, hogy ismét telt ház előtt játsszunk. Nem családbarát idő­pontban lépünk pályára suliidőben, de bízunk benne, hogy sokan kijönnek szurkolni ne­künk, ebből mindig rengeteg energiát nyerünk – folytatta a csütörtöki mérkőzéssel. 

 

 

– Kőkemény meccsre számítok, de a szurkolóink előtt mi vagyunk az esélyesebbek, és így is játszunk majd. A nyolcaddöntőben a Porto vagy a Flensburg lehet majd az ellenfelünk. Esett már erről szó az öltözőben is, de nem számolgatunk, nekünk a legfontosabb, hogy magunkkal foglalkozzunk, és a franciák ellen itthon tartsuk a két pontot – vélekedett a világklasszis beálló. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában