Helyi sport

2022.03.30. 20:38

Négygólos hátrányt szedett össze a Pick Szeged Flensburgban

Hullámzó játékot nyújtott, ennek következtében 25–21-es vereséget szenvedett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Flensburgban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Visszavágó a Pick Arénában jövő csütörtökön 18.45-től.

Becsei Dávid

Fájdalmas vereség. Lehetett volna jobb és rosszabb is, a tartalékos Flensburg néggyel nyert a PIck Szeged ellen. Fotó: Szabó Miklós/MW

Fotó: Szabó Miklós

SG Flensburg-Handewitt–Pick Szeged 25–21 (14–10)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Flensburg, Flens-Aréna, 2000 néző. Vezette: Jorum, Kleven (norvégok).

SG Flensburg-Handewitt: B. BURIC – Steinhauser 3/1, Mensah 3, GOLLA 4, Hald 3, GOTTFRIDSSON 2, WANNE 5/1. Csere: Möller (kapus), Johannessen 3, Einarsson 2, Mensing. Vezetőedző: Maik Machulla.

Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 1, TÖNNESEN 3, Bombac 3, Gaber, Bodó 2, Frimmel 1. Csere: Alilovic (kapus), MACKOVSEK 1, Henigman, Rosta 1, Martins 3, Blonz, GARCIANDÍA 5, Sostaric 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 4/2, ill. 3/0.

Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

 

Nyilatkozat:

Juan Carlos Pastor: – Kevés gólt lőttünk, így szinte biztosan ötgólos győzelemre lesz szükségünk otthon a továbbjutáshoz. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket a szezon ezen szakaszában már tilos. Tanulnunk kell ebből. Jó ritmusban kezdtük a második félidőt, de nem tudtunk felzárkózni mínusz egyre, mert mindig hibáztunk. Voltak hibáink védekezésben is, de a gondjaink a támadásainkkal akadtak leginkább. Nem szabad pánikba esnünk, felépítjük lépésről lépésre a következő egy hetet. Sokkal jobban kell játszanunk Szeged, főleg támadásban.

 

VÉGE

60. perc: ötvennyolc másodperc van hátra a meccsből, időt kér Macehulla. Gotfridsson lövését védi Mikler, de szabaddobás a hazaiaknak. Mackovsek labdát szerez! Tizenhat másodperc a végéig, Pastor is időt kér! Kell még egy szegedi gól!  Érthetetlen, Bombac eldugja a labdát és faultolják, az időn túli szabaddobás pedig már nem talál kaput.

59. perc: Bombac passzcsel után betalál hét a hat ellen, 25-21. Lassú, körülményes, de a lényeg a gól.

58. perc: Gotfridsson ütemtelenül, talpról, 25-20.

57. perc: kis gondolkodás után jön a hét hat elleni szegedi támadás. Gaber rogy össze, közben lő, fölé-mellé. Meglepő, de nem fújnak semmit a játékvezetők.

56. perc: Gotfridsson estében talál be, 24-19. Először vezet a Flensburg öttel, szerencsére rövid ideig, mert Garciandía válaszol, 24-20. Gotfridsson lövése a kapufán csattan, talán Mikler is beleért

55. perc: Radivojevics hétméteresét kitenyereli Möller, pedig már szinte leült a dán kapus...

54. perc: a hajrára visszajött a Flensburgba Gottfridsson, akit a januári Eb legértékesebb játékosának (MVP) választottak meg. Wanne bepattintja Alilovicnak, 23-19. Időt kér Pastor, ma másodszor. Előhúzza a repertoárból a Pick a hét a hat elleni játékot támadásban. Martins passzol Gabernek, büntető.

53. perc: pontosabb passzok kellenének. Martinsé még marad a Szegednél szerencsével, Garciandíáé viszont Steinhauser kezében köt ki.

52. perc: Garciandía átemelős csel után kisodródva lő a hosszú felsőbe, 21-19. Nehezen, de elvánszorog a labda Haldig, megköszöni és belövi, 22-19.

51. perc: Mensah lóbál, mint egy vízilabdázó, belövi a léc alá, 21-18. A továbblendülő keze eltalálja Gaber arcát, de szerencsére nincs komolyabb baj.

50. perc: Bombac harcol ki hétméterest. Möller érkezik a flensburgi kapuba, Sostaric labdája a kapufán csattan...

49. perc: kiválóan működik a szegedi védelem, ismét Mensing lövését blokkolják, majd rossz hazai passz után támadhatunk az egygólos különbségért. 

48. perc: Garciandíának nincs szerencséje, beleragad a labda a kezébe, csúnyán fölé pattintja. Kár érte!

47. perc: bődületes nagy flensburgi kapufa. Gyors szegedi gól Frimmeltől a balszélről, 20-18. Mensing ront.

46. perc: pimasz tekerés Mikler mellett Steinhausertől a jobbszélről, 20-17.

45. perc: Bombac emberrel a nyakán, 19-17. Mackovsek blokkol. "Bravo, Borut!" – jön a dicséret a kispad irányából.

44. perc: passzív játék végén Golla szakad le a védőjéről, 19-16. Bosszantó, mert sokáig jól védekezett a Pick.

43. perc: Bombac talpról, telibe találja a kapust. Jó szegedi blokk a másik oldalon.

42. perc: Mensah lövése a keresztlécről pattan be, nagy gól, 18-16.

41. perc: a nap gólja eddig! Garciandía zavarja ki a pókokat a jobb felső sarokból, 17-16. Időt kér a hazaiak vezetőedzője, Maik Machulla.

40. perc: Einarsson lövését védi Mikler. A kipattanó Wannénál landol, Garciandía és Sostaric összezár előtt, hétméteres belülvédekezés miatt. Mirkoooo! Alilovic jön a hetesre, és véd! Steinhauserrel szemben.

39. perc: Két gólra zárkózhat a Pick, ha él a lehetőséggel. Buric-bravúr Garciandía ellen, az ismétlést már a spanyol nyeri, 17-15.

38. perc: Mensah nagyjából stadioncsúcsot lő talpról. 

37. perc: belülvédekezést fújnak a játékvezetők Garciandíánál. Steinhauser hétméterese a kapufáról sajnos bepattan, 17-13. Rostát rántja le Hald, két perc. Garciandía átlövésből, 17-14.

36. perc: Martins, 16-13. Becsorgott.

35. perc: kihagyott szegedi támadás után Johannessen lendületből játssza magát ziccerbe, 16-12. Elillant a jó kezdés...

34. perc: Mackovsek labdát szerez! Sostaric rohan, de a kapu mellé cunderezi a ziccert... Johannessen büntet átlövésből egy csel után, 15-12.

33. perc: Johannessen rossz passza után miénk a labda. Bombac passzol Rostának, aki bepattintja, 14-12. Jó kezdés!

32. perc: passzívig megy az első hazai támadás és Mikler-védéssel zárul. Sostaric is beáll, rögtön labdát kap, belövi, 14-11.

31. perc: a hazaiak kezdik a második félidőt, először a pályán a Szegedben Garciandía.

Tíz percig jól muzsikált a szegedi csapat, többször vezetett is. Ezt követően viszont a Flensburg átvette a mérkőzés irányítását. A 16. percben Bodó Richárd piros lapot kapott, Benjamin Buric pedig több bravúrt is bemutatott a hazai kapuban, míg Mikler a második negyedórában nem tudott hozzászólni a találkozóhoz. A meccs legeredményesebb játékosa eddig a flensburgi Wanne négy góllal, míg Tönnesen háromnál tart. Az EHF statisztikája szerint Buric kilencszer védett az első harminc perc során, míg Mikler ötször.

FÉLIDŐ

30. perc: újabb szép gól a szegedi portugál irányítójától, 14-9. Két másodperccel a szünet előtt még Radivojevics is betalál, 14-10.

29. perc: óriási gól Martinstól, 13-8. Wanne nem hibázik a balszélről, 14-8.

28. perc: másodszorra már eljut a labda Haldig, átemeli Miklert, 13-7.

27. perc: rossz hazai bejátszás Haldnak a falba. Rohan a Szeged, a balszélre jön ki a ziccer, Frimmel viszont vállon lövi Buricsot.

26. perc: Golla kap nagy labdát beállóban, 12-7. Buric. Ki más... Martins lövését radírozta ki.

24. perc: eladja a labdát Mackovsek, Rostának nem jó a passz. Robognak a németek, Steinhauser pedig bepattintja a labdát Mikler alatt. Először négy közte, 11-7.

23. perc: időt kér Machulla, a négygólos előnyért támad a 2014-es BL-győztes. Passzívig támadnak, Mikler védi Johannessen lövését. Bombacot Martins váltja az irányító posztján.

22. perc: Einarsson lő a kezek alatt, blokkról megy ki. Újra ő lő, Mikler véd, a kipattanó Wanne kezében... 

21. perc: akár kulcspillanatok is lehetnek ezek. Nem megy a Szegednek, a támadásban elszórt labdákat kíméletlenül bünteti a hazai csapat.

20. perc: Tönnesen átlövései sikeresek többnyire, most is, 9-7. Villámgyorsan jön a német válasz, Wanne, 10-7.

19. perc: elengedik a játékvezetők a fault-gyanús szegedi támadást, a Flensburg pedig rendezetlen fallal szemben háromgólosra növeli előnyét. Mensing passzából Golla talál be, 9-6, időt kér Pastor.

18. perc: nem találják a rést a szegedi játékosok a flensburgi védelmen.

17. perc: Wanne a balszélről, 7-6. Buric kezd formába lendülni, Mackovsek lövését védte, majd Wanne rendezetlen fal ellen talál be, 8-6.

16. perc: Johannessen kicselezi Bodót, aki tarkón vágja a norvégot. Megbeszélik a bírók, és előhúzzák a piros lapot a zsebükből a magyar válogatott átlövőnek. Gól is, a sértettől, 6-5. Mackovsek szerencsére visszatér, fontos góllal, 6-6.

15. perc: Radivojevics fut be a szélről. Kapja a labdát, Buric lábai között lőne, de összezár a kapus. Rövid időn belül közben összeszedi a második kiállítását is Gaber.

14. perc: Rosta szabálytalan zárással kezd a pályán. A másik oldalon Golla mutatja meg, hogyan kell beállóból sikeresnek lenni, 5-5.

13. perc: Mikleeer! Kirúgja Wanne büntetőjét!

12. perc: eddig nem lehet panasz a Pick Szeged védekezésére, Mackovsekkel és Henigmannal is biztos lábakon áll Gaberrel karöltve. Bodó lő kapufát, majd Gaber szabálytalanságát hétméteressel és kétperces kiállítással "jutalmazzák" a sporik. 

11. perc: a megszokottnál lényegesen kevesebb hazai szurkoló van a Flens-Arénában, nagyjából 1500-an vásároltak belépőjegyet elővételben. Hétméterest lőhet Frimmel, kapufa.

10. perc: Hald marad üresen a Pick védői között, kapja is a labdát Gottfridssontól, belövi, 4-4. Bravó! Bodó cselez, a fejek fölött talál a hálóba, 4-5.

9. perc: Einarsson szerencsés gólt lő, Mikler és a kapufa segítségével, 3-3. Tönnesen válaszol gyorsan, 3-4.

8. perc: Gaber ziccerét kiüti Buric kapus. Mackovsek távollétében Henigman érkezett a szegedi védőfalba.

7. perc: Mensah Larsennel birkózik Mackovsek, gólt lő a dán balátlövő, 2-3. Mackovsek kapott az arcára Mensahtól, reméljük csak átmenetileg esik ki a magyar védelemből. A mérkőzés első kétperces kiállítását Johannes Golla kapja. Először sárga lapot, majd drasztikusabb büntetést gyűjtött be a játékvezetőktől. 

6. perc: Bombac rázza az öklét szép gólja után, 1-3.

5. perc: jól kezd Mikler a szegedi kapuban, a beállós Golla labdáját is védi.

4. perc: két rossz lövés után talál be Bodó, 1-2.

3. perc: Mackovsek sáncolja az izlandi jobbátlövő Einarssont. Marad a vendégeknél a labda, másodszorra már nem hibázik Einarsson, 1-1.

2. perc: Tönnesen átlövésgóljával nyit a Pick sikeresen, 0-1.

1. perc: a szegediek kezdik a mérkőzést. A németek szerezhetnék az első gólt lerohanásból, de Wanne ziccerét Mikler tolta a lécre.

20.35: továbbra is megnehezítik a sérülések a hazaiak dolgát, ma este Lasse Svan, Emil Jakobsen és Magnus Röd sincs meccskeretben. Vendégoldalon a csapatkapitány Bánhidi, valamint Stepancic hiányzik.

20.30: üdvözöljük olvasóinkat, negyedóra múlva kezdődik a mérkőzés. Kövessék nálunk szövegesen percről percre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában