Higgadtan győztek

2022.03.31. 18:53

Folytatta jó szereplését a Szeged SZTE a rájátszásban – Fotók

Megtette az első lépést a hetedik hely megszerzésére a Szeged SZTE OB I.-es női vízilabdacsapata. Varga Tamás vezetőedző tanítványai 13–10-re nyertek a Tiszavirág Sportuszodában a III. kerületi TVE ellen, így az egyik fél második sikeréig tartó párharcban 1–0-ra vezetnek. Jövő szerdán 19 órakor jön a második felvonás.

B.D.

Szeged – 2022.03.31. Szeged SZTE-III. ker. TVE női vízilabda OB I., rájátszás a 7. helyért a Tiszavirág Sportuszodában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Meghatározónak bizonyult a szegediek jó kezdése. Még két perc sem telt el, már 2–0 állt az eredményjelzőn, majd nyolc perc játékot követően 4–2-re vezettek Miklós Rékáék. Kint zuhogott az eső, de az uszodában sem maradt el a gólzápor. A második negyed elején már 5–2-re vezettek a hazaiak.

 

Ezt a háromgólos előnyt menedzselte az egész mérkőzés során a fiatal szegedi együttes. A hódmezővásárhelyi születésű Kudellával küzdött a III. kerület. Ötvenegy másodperccel a meccs vége előtt 12–10-nél ötmétereshez jutottak a vendégek, de Gyöngyösi kivédte, majd Bicskei állította be a végeredményt.

 

Varga Tamás: Egyik csapat sem lehet elégedett a kapott gólok számával, de sikerült túlvédekeznünk a vendégeket. Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, szervezetten és higgadtan. A találkozó elején megszerzett előnyünket megtartottuk, de gratulálok a vendégeknek is, mert csalóka a háromgólos különbség. Szeretnénk idegenben is nyerni és megőrizni a hetedik helyünket a tabellán, amit a tavaszi teljesítményünk alapján teljesen megérdemeltnek érzek.

 

Szeged SZTE–III. kerületi TVE 13–10 (4–2, 4–3, 1–2, 4–3)

Női vízilabda OB I., rájátszás a 7. helyért. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 20 néző. Vezette: Berki, Ercse.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Miklós 5, Tátrai 1, Ráski, Bicskei 2, Ármai 2, Botka. Csere: Jenei 2, Pap, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.

III. kerületi TVE: Pápai – Brezovszki 6, Koncz, Illés H. 1, Tóth-Deme, Kudella 3, Gasparics. Csere: Keresztes, Kenéz, Hajdú, Koltay. Vezetőedző: Lukács Dénes.

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/2.

Ötméteresből: 3/3, ill. 2/1.

Kipontozódott: Botka, ill. Keresztes, Illés H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában