Ismét címet védtek

2022.03.24. 07:30

Harmadszor lett aranyérmes a Tisza tollas SE

Sorozatban harmadik bajnoki címét nyerte meg az EL-Co Tech Tisza Tollas SE, miután a csapatbajnokság döntőjében, döntő szett után 5:4-re legyőzte a pécsi Multi Alarm SE-t.

Munkatársunktól

Pápai Balázsék zsinórban harmadik aranyukat nyerték. Fotó: Kuklis István

A szegediek az első meccsen hátrányba kerültek, miután az olimpiát is megjárt Krausz Gergely legyőzte Könczöl Ádámot, ám Pápai Balázs egy háromszettes csatában legyőzte Szerecz Mártont. Pápai Bálint már a vezetést is megszerezte a szegedieknek, de a két egyéni női meccs a pécsieké lett. A férfi párost a Kereszti Zoltán–Didi Purwanto kettős megnyerte, de mivel a másik páros meccset elveszítette a Pápai Balázs–Pá­­pai Bálint kettős, így egyetlen győzelemre került az aranyéremtől a Multi Alarm SE. Ekkor azonban a Sárosi Laura, Serena Kani duó hozta a saját páros meccsét, így döntő játszma következhetett a vegyes párosok között. 
– Fárasztó volt, végig az járt a fejemben, egyenlítenem kell. A játék nem ment annyira jól, de a döntő szettnél olyan állapotba kerültem, ami végigvitt onnantól, az ellenfelem pedig fizikálisan és mentálisan is elfáradt – összegzett Pápai Balázs. 
 

A Piliszky András, Serena Kani kettős ugyan az első játékot elveszítette, de ezt követően a nagyszerű hangulatú mérkőzésen, a lelkes szegedi közönség által támogatva behúzták a meccset – ezzel együtt pedig a bajnoki címet is. 
– Én még nem játszottam ekkora tömegben, mint a döntőn, így kellett egy szett számomra, amíg belerázódtam a helyzetbe. Vegyes párost is régen játszottam, kaptak egy szettet, de innen elkezdtünk játszani. Az eddigi két, vegyespáros magyar bajnoki címemet ugyanígy szetthátrányból fordítottam meg, nem remeg meg a kezem, ha végjátékról van szó. Minden magyar bajnoki cím egy új élmény, nem tudom eldönteni, melyiknek örülök a jobban – mondta Piliszky András. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában