Vasárnap 17 órától az ajkát fogadja a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

2022.03.19. 10:30

Hazai pályán javíthatnak

A bajnoki hajrá előtti utolsó bajnoki mérkőzését játssza a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 17 órától, amikor az FC Ajkát fogadja.

Vajgely pál

20220227 Szeged Merkantil Bank Liga NB II. 25. forduló Szeged GA-Haladás labdarúgó mérkőzés. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA- SZOMBATHELYI HALADÁS Képen: LENCSE LÁSZLÓ, TEMESVÁRI ATTILA Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései miatt kéthetes szünet következik a vasárnapi fordulót követően az NB II.-es labdarúgó-bajnokságban. Az április 3-i folytatás előtt azon­ban vasárnap az FC Ajkát fo­­gadja a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

 

A szegediek legutóbb kétgólos hátrányból mentettek meg egy pontot, amivel továbbra is ott vannak az élmezőnyben. Tekintettel arra, hogy vasárnap a tabellán a Szeged-Csanád GA mögött álló Nyíregyháza a Vasast fogadja, még igen jól is kijöhet ebből a körből Dragan Vukmir csapata – ehhez persze mindenképpen le kell győznie az Ajkát a Szent Gellért Fórumban. 

 

Erre a Tisza-partiaknak jó esé­­lyük is mutatkozik, nem csupán a tabellán elfoglalt he­­lyezések (a negyedik fogadja a tizenharmadikat), hanem az Ajka eddigi idegenbeli teljesítményét tekintve is. A Veszprém megyeiek ugyanis a mezőny egyik leggyengébb idegenbeli mérlegével rendelkezik, az otthonuktól távol lejátszott eddigi 14 mérkőzésen csupán 11 pontot szereztek: ennél rosszabb mutatót (összesen hét idegenben szerzett pontot) csak a sereghajtó Szolnok tud felmutatni. A két csapat idei első mérkőzésén szegedi siker született, szeptember végén Haruna góljával 1–0-ra nyerni tudtak a kék-feketék Ajkán. 

 

A szegediek ráadásul tavasszal a most rájuk váró feladathoz hasonló mérkőzéseket rendre meg tudták nyerni: legyőzték idehaza a Budafokot, a Dorogot és a Budaörsöt is, de a Haladás elleni 1–1 sem sorolható a rossz eredmények közé. 

 

A vasárnapi meccs és a szünet után pedig jöhet a bajnokság utolsó nyolc fordulója, ahol minden kérdésre választ kapunk majd. A Szeged-Csanád GA rá­­adásul áprilisban a jelenleg előtte álló mindhárom csapattal játszik majd: és a Vasas–Diósgyőr–Kecskemét trióhoz egyaránt utazik majd a következő hónapban. Ebből a szempontból tehát nagyon nem mindegy majd, milyen szájízzel mehetnek el a szünetre Germán Tamásék. 

 

A 29. forduló programja, vasárnap, 14 óra: ETO FC Győr–Siófok, Nyíregyháza–Vasas, III. Kerület–Diósgyőr, Dorog–Soroksár. 17 óra: Budafok–Szolnok, Békéscsaba–Csákvár, Tiszakécske–Budaörs, Haladás–Szentlőrinc. Hétfő, 20 óra: Pécs–Kecskemét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában