Nehéz győzelem

2022.03.21. 08:16

Idegenben szerzett három pontot a Makó

Az MTK Budapest II. után a Rákosmentét is legyőzte a Makó. A labdarúgó NB III. 26. fordulójában 1–0-ra nyertek idegenben Siha Zsolt tanítványai.

Munkatársunktól

Az első negyedórában a makóiak futballoztak mezőnyfölényben, ezt követően viszont kiegyenlített játékot hozott az első félidő. A szünet előtti tíz percet több helyzet is színesítette, de gól egyik oldalon sem született. Először Babolek eresztett meg egy átlövést húsz méterről, amit fogott a hazai kapus, majd nagyjából ugyanilyen távolságból éppen hogy elkerülte a makói kaput egy szabadrúgás. Az események sorozatát Zámbori szöglete után Seres fejese zárta, a labda kapu fölé szállt. 
 

 

A második játékrész elején komoly nyomást helyezett a Rákosmente védelmére a Makó. Babolek elől még menteni tudtak a hazai védők, míg Nikics lesről lőtt, az 57. percben viszont Seres Bence győzelmet érő gólt rúgott. Széll középre ívelt labdáját Dóra fejelte a kapu irányába, amire Seres csapott le a leggyorsabban. A kapu jobb oldalába lőtt higgadtan, 1–0. Újabb gól már nem született, többször közel jártak ehhez a Maros-partiak, de a befejezésbe hiba csúszott. 
Vasárnap 16 órára a Szekszárd érkezik Makóra. Utóbbi a negyedik, előbbi a tizenharmadik pozícióból várja a folytatást. 
 

 

Siha Zsolt: Nehéz győzelem volt, a végjátékot sokkal rutinosabban kell megoldanunk. Örülünk a győzelemnek, hétfőtől viszont készülünk a következő mérkőzésre. 
 

Rákosmente–Makó FC 0–1 (0–0)

 


Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 26. forduló. 
Budapest, RKSK Sporttelep, 200 néző. Vezette: Héra Csanád (Dobos, Pálinkás). 
Rákosmente: Nyirati – Ország, Darabant, Nyilas, Győrfi (Tóth I., 72.), Ott, Vattai, Lettner, Kovács Á., Tarjáni, Mascsák (Fellegi, 83.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. 
Makó FC: Bordás – Belanka, Dóra D., Seres, Pogeorgiev (Rózsahegyi, 90.), Babolek (Rabecz, 66.), Varga R. (Sirokmán, 66.), Zámbori D., Széll K. (Juhász J., 84.), Pócs T., Nikics. Vezetőedző: Siha Zsolt. 
Gólszerző: Seres (58.). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában