Két szegedi sportoló lesz ott a Vasárnap kezdődő Téli Európai ifjúsági olimpiai fesztiválon

2022.03.18. 11:00

Itt az újabb kihívás számára

Éremben reménykedik a vasárnap kezdődő téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Somodi Maja: a szegedi tehetség a junior-világbajnokságot követően úgy érzi, maradt még benne annyi erő, hogy eredményes legyen Finnországban is.

V. P.

Budapest 2021 Rövidpályás Gyorskorcsolya edzés Foto Nemzeti Sport - Földi Imre A képen: Somodi Maja

Ha kisebb csúszásokkal is, de megtartják a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. A téli EYOF-ot eredetileg 2021 végén rendezték volna a finnországi Vuokattiban, ám az Európai Olimpiai Bizottság a halasztás mellett döntött. Március 20-tól azonban megrendezik a multisporteseményt, amelyen összesen 5 sportágban lesz magyar érdekeltség. 

 

Rövidpályás gyorskorcsolyában ráadásul ketten Szegedet is képviselik, hiszen ott lesz a mezőnyben a Szegedi Korcsolyázó Egyesülettől Somodi Maja, valamint a szintén szegedi, ám az MTK színeiben sportoló Czank-Varga Benjámin. A küldöttség szakmai stábjában ezúttal is ott lesz az SZKE edzője, Szabó Krisztián.

 

– Az előző héten még egy kicsit fáradtabb voltam, de mostanra már kipihentem magam. Úgy éreztem, jól mentek az edzések, még van bennem tartalék a szezon végén. Mivel csak európai országok indulhatnak, remélem, egy érem sikerülhet majd valamelyik egyéni számban vagy váltóban – mondta lapunknak Somodi Maja, aki a Lengyelországban lezajlott ­junior-világbajnokságon a női váltó tagjaként bronzérmet nyert a 3000 méteres futamban. 

 

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője 500 méteren, 1000 méteren és 1500 méteren indul az egyéni futamokban, míg a négyfős küldöttség indul majd a 3000 méteres mix váltóban is. Mint Maja elmondta, a legtöbbet a mix váltóra készültek, a mai napon utaznak el a finnországi esemény helyszínére, ahol hétfőn kezdődnek majd a futamok. A tempó várhatóan nem lesz olyan feszített, két versenynapot két pihenőnap követ, majd utána zárul a program Vuokattiban. 

 

Somodi Majáék először hétfőn délelőtt léphetnek jégre az 1500 méteres előfutamban, valamint a mix váltó is ezen a napon kezd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában