Szegedi hírek

2022.03.31. 12:49

Megvédte mastersbajnoki címét

Hozta a kötelezőt, és megvédte 2021-ben megszerzett első masters magyar bajnoki címét a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter. Megbetegedéssel küzdött, így csak minimális teljesítményt nyújtott, de ez is elégnek bizonyult a címvédéshez Tatabányán.

Becsei Dávid

Legközelebb a magyar kupa alkalmából emel versenyen Nagy Péter. Archív Fotó: Frank Yvette

A 36 esztendős súlyemelő a 35 éven felüliek számára kiírt magyar súlyemelő-bajnokságon sorozatban második alkalommal nyert. A nagy érdeklődés miatt egy helyett két napon bonyolították le a versenyt, amelyen 155 kilogrammot szakított, lökésben pedig egy kísérlettel 160 kg-on zárt.

 

 A nagy létszám miatt változott a menetrend, de ez nem zavart meg. A versenyt megelőző napokban a kislányommal otthon voltam, mert lebetegedett. Csütörtökön már éreztem, lehet, hogy elkaptam tőle, de mivel jól éreztem magam, elutaztam Tatabányára. A verseny közben rám jött a hidegrázás, illetve szédelegtem, így szakításban csináltam két fogást, az utolsótól pedig visszaléptem. Lökésben nem kockáztattam, a minimumot teljesítettem 

– avatta be lapunkat a részletekbe Nagy Péter. 
 

 

Hozzátette, a célja a címvédés volt. Szeretett volna jobban teljesíteni, de a betegség ebben hátráltatta. Belázasodott, ágynak dőlt, de hangsúlyozta, nem a koronavírussal fertőződött meg, hanem az influenzával. 
 

 

 Ezen a héten még nem bírtam edzeni, de bízom benne, hogy a hét második felében már le tudok menni mozogni a terembe. Szerencsére még két hónap van az Európa-bajnokságig, így jut idő a felkészülésre, de biztosan visszavet most erőben a megbetegedés 

– jegyezte meg érdeklődésünkre tegnap délután telefonon. 
 

 

Mindeközben kellemetlen közjáték áldozata lett a tizenhétszeres magyar bajnok súlyemelő. Meghívást kapott a szombati Soroksár-kupára, hogy népszerűsítse az élsportot és sportágát a fiatalok körében, valamint segítsen a díjkiosztásban. Néhány óra múlva a szervezők közölték, mégse menjen. 
 

 

Vendégnek hívtak meg, a szervező délelőtt még lelkesen újságolta a részleteket, majd történt valami a háttérben. Délután szólt, hogy mégse menjek, mert nem vehetek részt a versenyen. A felső vezetés szerint nem vagyok odavaló… Emiatt kerestem Dobos Imre elnököt pénteken, aki csak SMS-ben volt hajlandó kommunikálni, amit megosztottam a közösségi oldalamon. Ezt a hétfői telefonbeszélgetésünkben nehezményezte, a szervező által mondottakat pedig tagadta 

– emlékezett vissza. 
 

Nagy Péter úgy tervezi, legközelebb április 9-én emel versenyen, a téglási magyar kupán, majd a hónap utolsó hétvégéjén Spanyolországba utazik a csapatbajnokság aktuális fordulójára. Az Európa-bajnokságot május 28. és június 5. között az albániai Tiranában rendezik meg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában