Helyi sport

2022.03.01. 07:27

Megyei díjazott

A Szegedi Aikido Kultúra Egyesület és a Makó Budo Klub tagja, Majoros Máté kapta az Év aikidósa díjat a Makón megtartott sportági összejövetelen.

Munkatársunktól

Majoros Máté (jobbról) vehette át az év legjobb aikidósának járó elismerést a makói összejövetelen. Fotó: Makó Budo klub

Aikido, MakóA Nemzeti Aikido Szövetség ma­­gyarországi szervezete Ma­­kón tartotta a hagyományos évzáró díjátadóját. Három esztendő után lehetett ismét házigazda Makó, ezt megelőzően Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, valamint azelőtt Szegeden rendezték meg az eseményt. 

 

A Magyar Aikido Sportért Alapítvány 2005-ben kezdeményezte a díj átadását és az Év aikidósa cím azóta minden évben gazdára lel, amely a tárgyévben végzett kimagasló munka elismerése. 2010 óta az aikidóban és az aikidóért végzett több éves vagy évtizedes munka elismerése is díjazva van. 

A mostani rendezvényen a makói Márton Imre általános elnök köszöntője után a Makó Budo Klub aikidoszakosztály utánpótláscsoportjának két tagja, Fazekas Gergő és Szilá­gyi Vivien néhány perces be­­mutatóval indította az eseményt. 

 

Pintérné Gazdag Anett el­­nökségi tag és Kovács Némedi Zoltán főtitkár az Év aikidósa díjat adta át Majoros Máténak, aki a Szegedi Aikido Kultúra Egyesület és a Makó Budo Klub tagja is. Az aikidóban és az aikidóért végzett több évtizedes munkáért a budapesti Juhász János 4. danos aikidós kapott díjat, amelyet Verebics Hajnalka és Palotás Zoltán, a szövetség elnökségi tagjai adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában