Utoljára szerepelnek vendégként az alapszakaszban, nehéz meccsek várnak rájuk

2022.03.19. 12:00

Minden pont számít a Szentesnek

Idegenbeli mérkőzés vár mindkét megyei OB I.-es férfi vízilabdacsapatra. A bennmaradásért küzdő Metalcom Szentes az Eger, a Szegedi VE pedig a Honvéd vendége lesz ma 17 órától a 25. fordulóban.

B. D.

Bár szomorúan szálltak ki a medencéből az elmúlt szombaton a Pécs elleni hazai mérkőzést (9–9) követően a Metalcom Szentes játékosai, valójában viszont – amennyiben a hátralévő bajnokikon a papírforma szerint szerepel a rivális Debrecen – a baranyiak ellen szerzett egy pontnak köszönhetően játszhatnak a Kurca-partiak osztályozót.

 

– Fontos mérkőzés vár ránk Egerben. Nekünk minden pont számít, de a győzelemért utazunk el, amire képesnek tartom a csapatunkat. Pozitív előjelekkel várjuk a mérkőzést, bízom a sikerben – nyilatkozta Pellei Frank. 

 

Akárcsak a szentesieknek, az egrieknek is szükségük van a pontokra. A Heves megyeiek a felsőházi rájátszásba igyekeznek. A nyolcadik helyen állnak, huszonöt pontot gyűjtöttek, mint az őket követő kaposváriak, míg a Pécs huszonnégynél jár. 

 

A helyosztók szempontjából sem mindegy, milyen eredménnyel zár ma a Honvéd és a Szeged, mivel az alapszakaszban megszerzett egymás elleni pontokat viszik tovább a csapatok. Ősszel a Tiszavirág Sportuszodában Szivós Márton tanítványai 11–6-ra nyertek. A hazaiak 39 pontot gyűjtve az hatodik, míg a Kiss-csapat harminceggyel a hetedik pozíciót foglalja el a tabellán. 

 

– Szegeden a vártnál simábban győzött a Honvéd. Most arra számítok, hogy az utolsó negyed végéig kiélezett mérkőzést játszunk majd ellenük. Az Eger ellen nagyon rosszul játszottunk, örülhettünk, hogy egy pontot sikerült szereznünk itthon ellenük. Még egyszer olyan rosszul nem vízilabdázhatunk, a Honvéd ellen ahhoz, hogy bármi keresnivalónk le­­gyen, tökéletes játékra lesz szükségünk – vélekedett az utolsó előtti alapszakasz-bajnokiról a szegediek centere, Baj Marcell. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában