Cselgáncs

2022.03.24. 07:21

Nagy Kitti negyedszer nyert

A Szatymazi SE versenyzői három érmet szereztek a felnőtt cselgáncs országos bajnokságon, így az előkelő harmadik helyen zárták a zalaegerszegi versenyt, és jutott érem a Szegedi Judo SE-nek is.

M. J.

Zalaegerszegen rendezték meg a 70. férfi és a 39. női cselgáncs országos bajnokságot, amelyen tokiói olimpikonjaink közül Tóth Krisztián, Pupp Réka, Karakas Hedvig és Özbas Szofi is magyar bajnoki címet ünnepelhetett, és összesen százhatvannégy versenyző lépett tatamira.Az eseményen két Csongrád-Csanád megyei klub, a Szatymazi SE és a Szegedi Judo SE is szerzett érme(ke)t. 
 

 

A legfényesebb medál a Szatymazi SE versenyzőjének, Nagy Kittinek jutott, aki a +78 kilogrammos súlycsoportban hét induló között végzett az első helyen. Nagy előbb az Ippon Judo sportolóját, Varga Rékát győzte le, majd a döntőben budaörsi Ódor Veronikát. 
 

A szatymaziak közül Tompa Márton a +100 kilogrammban (13 induló) a döntőig menetelt három sikerrel, a fináléban aztán kikapott Sipőcz Richárdtól (Széchenyi Egyetem SE), míg a 78 kilogrammban (8 induló) Kőhegyi Fanni harmadik helyen végzett két győzelemmel és egy vereséggel. Ménesi Beatrix (+78 kilogramm) megsérült, így a hetedik helyen zárt. 
 

– Nagy Kitti utolért a magyar bajnoki címek területén: már neki is négy aranyérme van, ahogy nekem volt. Munka mellett nyerte meg ezt az elsőségét, ezért különösen értékes az első helye. Tompa Márton nagyon szépen dolgozott, sajnos a Sipőcz elleni döntő sima volt. Ő még junior korú, és a saját korosztályában majd a 100 kilogrammosok között versenyez majd. Kőhegyi Fanni még csak 15 éves, így nagy meglepetést szerzett nekünk ezzel a bronzéremmel. Soha nem volt még a klub ilyen előkelő helyen az összesített éremtáblán a felnőtt ob-n, ez történelmi siker. A szatymazi önkormányzat és az Első Beton Kft. támogatása nagyon fontos volt, köszönjük – nyilatkozta Szabó Csaba, a Szatymazi SE elnöke. 
 

A Szegedi Judo SE cselgáncsozói közül Kopasz Fanni (57 kilogramm, 11 induló) második lett úgy, hogy három siker után a döntőben kapott ki, míg Sipos Dorina (70 kilogramm, 11 induló) az ötödik helyen zárt. 
 

– Kopasz Fanni az első három meccsét a papírformának megfelelően hozta, a döntőben szintén érvényesült a papírforma, az ellenfél nagyobb tudása kijött. Amit lehetett, az hozta a tanítványom, a győzelem nagy bravúr lett volna. Sipos Dorina a szegedi főiskolai tanulmányai miatt nem tud rendszeresen edzeni, ő is hozta a hozhatót. Elégedett lehetek ezzel az eredménnyel, az elvárásokat teljesítettük, reális helyezések születtek – mondta Polyák Péter, a Szegedi Judo SE vezetőedzője. 
A domaszéki Gunics Endre a 81 kilogrammos mezőnyben (16 induló) a hetedik helyen végzett. 
 

 

HARMADIK HELYEN
 


A magyar bajnoki érmeken huszonöt egyesület osztozott, A bajnokság éremtáblázatán a Honvéd (hat arany, egy ezüst) és az MTK (3 arany, 2 ezüst, 6 bronz) mögött a Szatymazi SE végzett a harmadik helyen. Olyan egyesületeket előzött meg a Szatymaz, mint az Újpest, a KSI, a Cegléd vagy a Paks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában