Külön büszke lehet a szegediek futamaira a juniorválogatott edzője, Szabó Krisztián

2022.03.10. 12:59

Nagyszerű teljesítményt hoztak

Érmeket szereztek a szegedi sportolók a junior-világbajnokságon: a korosztályos rövidpályás gyorskorcsolyacsapat edzője, Szabó Krisztián értékelte a Lengyelországban történteket.

Vajgely Pál

Jászapáti Péter és Nógrádi Bence (fehérben) is ezüstérmes szerzett a 3000 méteres váltó tagjaként. Fotó: Hunskate

A jégen három szegedinek szurkolhattunk a junior-világbajnokságon, a csapatot pedig a Szegedi Korcsolyázó Egyesület edzője, Szabó Krisztián készítette fel, és kísérte végig a Gdanskban megrendezett versenyen.

 

– Egy héttel a vb előtt, a nevezési időket látva bíztunk benne, legjobbjaink az első tízbe be tudnak kerülni. Jászapáti Péter és Nógrádi Bence esetében vártuk a legjobb eredményeket, hiszen ők utolsó éves juniorok. Utóbbival meg is beszéltük, hogy nem indul az 1500 méteres távon, hiszen a felkészüléséhez ez nem passzolt, és ráadásul egy napon volt az 500 méteres futammal. Ettől vártuk a legjobbat, olyan időeredményeket futottak, amelyek nagyszerűek, főleg annak tükrében, hogy rossz minőségű jégen versenyeztünk. A harmadik napra picit elfáradtak, de ott is századmásodpercek döntöttek az A döntőről. A váltót is szépen megcsinálták a fiúk, reális esélyt láttunk az aranyéremre. Nem is emlékszem, hogy ilyen sokrétű eredményt produkáltunk volna egy junior-vb-n – összegezte a fiúk teljesítményét Szabó Krisztián. 

 

 

A hölgyek futamaiban is volt szegedi érdekeltség, hiszen So­modi Maja képviselte a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet, aki karrierje második junior-világbajnokságán vehetett részt. 

 

 

– Ismételten meglepett bennünket a teljesítményével, várakozáson felüli eredményeket produkált. Nem is a helyezéseket emelném ki, hanem azt, ahogy felvette a versenyt a többiekkel, semmilyen technikai problémát nem követett el. A női váltónál ő volt, aki az utolsó körben megelőzte a koreaiakat, akikre nem az a jellemző, hogy bárki előzgetné őket... Ők is gratuláltak a teljesítményéhez. Maximálisan elégedettek lehetünk a Gdanskban nyújtottakkal, külön öröm, hogy a szegediek is ilyen szépen teljesítettek. Reméljük, az olimpiai keretbe felkerülve is hasonlóakra lesz­nek majd képesek! – zárta Szabó Krisztián. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában