Vízilabda, Szentes

2022.03.05. 09:05

Nincs mese, győzni kell

Első osztályú tagságának megőrzése érdekében kötelező itthon tartania a három pontot a Metalcom Szentesnek. A Kurca-partiak amennyiben ma 18 órától nyernek az UVSE ellen, elkerülnek a kieső helyről az OB I.-es tabellán.

Munkatársunktól

Tizenhárom mérkőzés után szerzett pontot az elmúlt hétvégén a Szentes Miskolcon. Azzal a 7–7-es döntetlennel nem került közelebb céljának eléréséhez a Metalcom, ma este viszont hazai környezetben az UVSE ellen egy győzelemmel viszont komoly lépést tehetne meg az áhított bennmaradás felé.

 

– Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hiszen amennyiben megszerezzük a három pontot, előrébb léphetünk a tabellán. Bízom benne, hogy sokan eljönnek szurkolni nekünk, mert ingyenes lesz a belépés. Az egész héten gőzerővel készültünk erre a találkozóra, több játékvariációt is gyakoroltunk, amelyeket az újpestiek ellen majd előhúzhatunk a taktikai repertoárunkból. Tisztában vagyunk a mérkőzés tétjével, ez rak a vállunk nyomást, de bízom benne, hogy ez negatívan nem nyomja rá a bélyegét a játékunkra, hanem pozitívan tudunk majd teljesíteni – vélekedett meccsbeharangozójában a szentesiek fiatal vízilabdázója, Kürti-Szabó Máté. A hazai klub a meccs előtt az Ukrajnából menekültek javára szervez gyűjtést a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda bejáratánál, takarókat, tisztító- és fertőtlenítőszereket valamint tartós élelmiszert várnak. 

 

A Szentes nyolc, a Debrecen kilenc, az UVSE tizennégy pontot gyűjtött eddig. A mai, 23. fordulóból a cívisvárosiak március 22-én ugranak medencében, így amennyiben nyer a Csongrád-Csanád megyei csapat, biztosan elkerül az utolsó pozícióból. Az utolsó előtt, 13. hely sem egyenes ági bennmaradás, de az osztályzón az OB I./B ezüstérmesét azért reális esély nyílik majd legyőzni. 

 

Az újpestiek legutóbb a Szegedtől kaptak ki otthon (9–14), míg utoljára a Miskolc ellen gyűjtötték be a három pont hazai környezetben 9–8-as sikerükkel. 

 

A Szegedi VE a Tiszavirág Sportuszodában a ma 17 órától az OSC-t 8–6-ra legyőző, válogatott klasszisokkal felálló Vasast fogadják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában