Közel a 15. bajnoki aranyérem

2022.03.25. 09:58

Szombaton 14 órától a szeged a Zalaegerszeget fogadja a férfitekecsapat-szuperliga rangadóján

Tizenötödik alkalommal nyerheti meg a férfitekecsapat-szuperligát a Zengő Alföld Szegedi TE együttese, ha szombaton a 14 órától kezdődő Zalaegerszeg elleni örökrangadón legalább egy pontot szerez.

M. J.

Döntő csata előtt. A szegedi Brancsek János újra bajnok lehet a szegedi csapattal. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A férfitekecsapat-szuperliga utolsó fordulója következik, amelyben eldől a bajnoki cím sorsa. A sorsolás révén a két esélyes, az éllovas Zengő Alföld Szegedi TE és a két ponttal mögötte helyezkedő Zalaegerszeg csap össze az újszegedi teke- és bowlingcentrumban szombaton 14 órától.A Tisza-partiak nagyszerű sikert arattak idegenben, ennek köszönhetően van kétpontos előnyük az örök riválissal szemben. Ahhoz, hogy biztosan meglegyen a hőn áhított 15. arany­érem, elég egy pontot szerezni. 
 

 

– Nem számolgatunk, egyszerűen csak szeretnénk megnyerni a mérkőzést, de nem lesz könnyű. Az ellenfélnek hat egykori vagy jelenlegi válogatott játékosa van Kakuk Levente, Nemes Attila, Fehér Zoltán, Farkas Ádám, Kozma Károly és Pintér Károly révén, azaz megfelelő tisztelettel várjuk őket. A zalai meccs óta, amelyet 6:2-re megnyertünk, tőlünk távozott Loncsárevity Adrián, így a mi keretünk nem azonos az őszi meccsen látottakkal. Nem félünk tőlük, de tudjuk, hogy minden mindegy alapon próbálják meg elérni a számukra kedvező eredményt, amely a 6:2-es sikerük lehet – nyilatkozta Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke. 
 

 

Érdekesség, hogy a szegedi klub ificsapata már bajnok, hiszen éppen a zalaiak előtt vezet négy ponttal – ezt az előnyt pedig egyetlen meccsen ledolgozni nem lehet. 
 

 

A másik Csongrád-Csanád megyei együttes, a Szegvár a szép búcsú reményében fogadja szintén szombaton 15 órától a bronzérmes Répcelakot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában