Szegedi hírek

2022.04.02. 12:07

Dobogósok csatája következik

A labdarúgó NB II. folytatásában a 30. fordulóban a harmadik Szeged-Csanád GA vasárnap 19.30-kor (élő: M4 Sport) a második Diósgyőr vendége lesz.

Mádi József

Szeged 2021.10.03. Grosics akadémia - Miért ne? Ősszel a szegedi stadionban összejött a győzelem, most Diósgyőrben találkoznak a felek. Fotó: Török János

Megkezdődik a labdarúgó NB II. utolsó szakasza: a 38 bajnokiból már csak 9 van hátra.A Szeged-Csanád GA-ra az elkövetkező két hónapban a következő meccsek várnak: sorrendben idegenben a Diósgyőr (2.), Vasas (1.), Kecskemét (4.), Pécs (8.), Nyíregyháza (6.) ötös, míg itthon a Csákvár (19.), Siófok (5.), Szolnok (20.), Győr (9.) négyes. Azaz a tabella első kilenc helyezettje közül héttel még játszik a csapat, míg a ki­­esőjelöltek közül kettővel. 
 

 

Habár válogatottszünet volt, a szegedi csapat élete így is mozgalmasan telt. Két játéko­­sa, Debreceni Ákos és Horváth Krisztofer a korosztályos nemzeti együtteseknél volt, míg akik maradtak, azok jótékonysági mérkőzést játszottak az NB I. listavezetője, a Ferencváros ellen. A meccset a Fradi 1–0-ra megnyerte, Debreceni három meccset játszott az U19-eseknél, akik sajnos nem jutottak a legjobb nyolc közé az Eb-n, míg Horváth Krisztofer San Marino ellen (4–0 ide) bemutatkozott az U21-eseknél, Lengyelországba viszont már nem utazott el (a végeredmény: 1–1). 
 

 

Mindketten rendben vannak, Debreceni Ákos a hét má­­sodik felében érkezett vissza, és túl van a rehabilitációs edzéseken, míg Horváth K. egy kis hasfájással küzdött, de már ő is teljes értékű munkát végezhet 

– nyilatkozta lapunknak Dragan Vukmir, a szegediek vezetőedzője. 
 

A hajrá legelső feladata rögtön az egyik legnehezebb lesz: vasárnap 19.30-kor Diósgyőrben a televízió kamerái előtt lép pályára a Szeged-Csanád GA. 
 

 

 A Ferencváros ellen lát­­szott, erőben rendben va­­gyunk, és az is látszott, hogy kellenek az ilyen meccsek, mert hasonló ritmusú összecsapások előtt állunk. Megnézhettük, ki miben fejlődhet, javíthat, és akár már a Diósgyőr ellen hasznunkra válhatnak ezek az információk. Sok tapasztalt, rutinos, az NB I.-et is megjárt játékos található a miskolci együttesben, a klub múltja önmagáért beszél, népes közönség előtt lép pá­lyára otthon a csapat. Egy cé­­lunk lehet: jó mérkőzést játszani, és győzni. Bízom a saját együttesemben, tudjuk, hogy remek ellenféllel találkozunk, de a helyezésünk megtartása érdekében kellenek a pontok 

– mondta Vukmir. 
 

 

A két csapat múltjában az egyik legszebb emlék az őszi, szegedi meccs: akkor Kővári és Horváth K. találatára csak Szatmári válaszolt, így a Szeged 2–1-re nyert. 
 

Ami a diósgyőrieket illeti, ők a tavasz egyik legfontosabb mérkőzésének harangozták be ezt a találkozót, a feljutás miatt nekik a tét hatalmas. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában