A Valdor Szentesnek győzelemre van szüksége az Eger ellen a mindent eldöntő mérkőzéshez

2022.04.02. 12:48

Megakadályoznák a Honvéd terveit

Megkezdődik a rájátszás ma a férfi vízilabda OB I.-ben is. A Szegedi VE 17 órától a Honvéd vendége lesz az 5–8. helyért. A Valdor Szentes női csapata pedig az Egert fogadja 18 órától, a két győzelemig tartó, 5. helyért folyó párharcban 1–0-ra vezetnek a Heves megyeiek.

Becsei Dávid

Küzdelemre számít. Molnár Dávid (piros sapkában) szerint támadásban javulniuk kell. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok C

Szerencsére mindenki rendben van és egészséges, teljes kerettel vágunk neki a rájátszásnak. Kemény edzéseink voltak a héten, az a célunk, hogy még Szegeden is fogadhassuk a Honvédot. Tudjuk, erre kevesebb az esély, és ha­talmas feladat, de szeretnénk ha­­zahozni a három pontot 

– árulta el a Délmagyarország érdeklődésére Molnár Dávid, a Tisza-partiak kapusa.Szépen teljesített az alapszakaszban a Szegedi VE, amely a rájátszást a Honvéd ellen kezdi. Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc 6–0-s fővárosi előnyről indul. 
 

 

 Az alapszakasz első, őszi, szegedi meccsén nagy előnyt épített fel a Honvéd, mert későn szereztük meg az első gólunkat. A tavaszi mérkőzésen a védekezésünk már szebben mutatott, de támadásban még mindig sokat hibáztunk 

– em­lékezett vissza. 
 

 

Molnár Dávid hozzátette, küz­­delmes találkozóra számít, hiszen a hazaiaknak az a tervük, minél hamarabb lezárják a párharcot, amit a Szeged szeretne megakadályozni. Az 5–8. helyért a másik ágon a BVSC fogadja a Pécset, előbbi vezet 4–1-re. 
 

 

18 órától a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában fontos mérkőzésen fogadja a Valdor Szentes az Egert. A női vízilabda OB I. rájátszásában a tét az ötödik hely, amelynek sorsa két vagy három találkozón dől el. Az egyik fél második győzelméig tartó ütközetben az Eger 10–8-ra nyerte meg az első felvonást. 
 

 

 Nagyon hajtós mérkőzés­­re számítunk, mert a szerdai meccs is eléggé keményre sikeredett. Sajnos vereséget szenvedtünk, ezt szeretnénk, kijavítani, ezért csakis a győzelem a célunk. Szeretnénk jö­­vő szerdán még egyszer el­­utazni Egerbe és ott megszerezni az ötödik helyet a tabellán 

– fogadkozott a szentesiek kapusa, Füsti Molnár Janka. 
 

 

Idén még nem sikerült le­győznie a Szentesnek az Egert. A bajnoki alapszakaszban 7–5-ös vereséget szenvedett idegenben, itthon pedig az elmúlt hétvégén 13–13-as döntetlennel ért véget a helyezéseket már nem befolyásoló meccs. Szerdán már a rájátszás első felvonásán feszültek egymásnak a lányok. 3–0-val kezdett a Valdor, majd innen fordított és nyert 10–8-ra a hevesi alakulat. 
 

 

Ami a másik két megyei vízilabdacsapatot illeti, a Szeged SZTE a női OB I.-ben szerdán lesz a III. kerületi TVE vendége. Varga Tamás tanítványai 1–0-ra vezetnek a párharcban. A Metalcom Szentes férficsapata júniusban játszik majd osztályozót az OB I.-es tagság megőrzéséért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában