A világjátékokra készül Gardi Dominika, szerencsére nem súlyos a sérülése

2022.04.14. 09:34

Végre újra versenyezhetett

Bronzéremmel és sérülésekkel térhetett haza Portugáliából Gardi Dominika. A Tornádó Team Szeged versenyzője eredményes időszakot zárt le az első Európa-kupa alkalmával, és továbbra is arra készül, hogy minél eredményesebben szerepeljen a Világjátékokon.

Vajgely Pál

Gardi Dominika (jobbra) összetettben harmadik lett Portugáliában. Fotó: Tornádó Team Szeged

Az ezerméteres távon, valamint összetettben is harmadik helyen zárt az Európa kupa lagosi fordulójában Gardi Dominika. A Portugáliában megrendezett versenyen azonban a 13 kilométeres, kieséses futamban egy esés árnyékolta be a szereplését.

A csípőmet, a fenekemet és a csuklómat ütöttem meg, bízom benne, hogy nem hátráltatnak a munkában a továbbiakban. Összerúgtunk a korinkkal, ez bármikor benne van egy futam közben. A szezon elején biztos, hogy mindenkinek bele kell még rázódnia a versenyzésbe – összegzett Gardi Dominika, akinek szerencsére a csuklója nem tört el az esés következtében. 

A Tornádó Team Szeged versenyzője a szövetség támogatásával öt hetet Madeirán készülhetett, majd ezt követte az Európa-kupa szintén portugáliai, lagosi állomása. 

Egy nagyon jó pályán, jó csapattal és edzővel készülhettem. Ez is volt az egyik fő indok, amiért kimentem, hogy jó edzőtársakkal dolgozhattam. A verseny is mutatja, hogy jól sikerült a felkészülésem, végig jó erőben éreztem magam a három nap során. Jövő hét csütörtökön már utazok tovább Németországba az Európa-kupa következő fordulójára, egy héttel később pedig egy másik német városban folytatódik a sorozat. Szintén egy héttel később Hollandiában lesz a következő forduló, majd további külföldi edzőtáborok várnak rám – mondta el a közeljövőben rá váró feladatokról Gardi Dominika. 

A szegedi sportoló számára nagy kihívást tartogat az év, hiszen első magyarként kvalifikálta magát a júliusban esedékes világjátékokra, ahol a nem olimpiai sportágak szerepelnek. 

Kellenek a versenyek, mert versenyrutin nélkül nem lehet elmenni egy világjátékokra. Taktikailag sok mindent ki lehet próbálni egy ilyen versenyen, és ez egy jó alkalom arra is, hogy felmérjük, milyen edzésmunka kell a folytatásban annak érdekében, hogy minden a helyére kerüljön. Van még min dolgoznom, de úgy gondolom, addig jó, amíg ez így van. Úgy érzem, biztatóan kezdődött a szezon, az önbizalmamnak jót tett, hogy ott voltam az élmezőnyben – fejtette ki Gardi Dominika. A szegedi versenyző számára azért is fontos a versenyrutin, mert a tavalyi szezonban még a koronavírus-járvány miatt kevés megmérettetésen vehetett részt, hiszen sok versenye elmaradt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában