Érmekkel zártak Franciaországban

2022.05.26. 12:35

A Négy Csongrád-Csanád megyei sportoló közül hárman is a dobogóra állhattak a Gymnasiadén

Összesen négy sportolóért izgulhattunk a középiskolások világjátékán: a Franciaországban megrendezett Gymnasiade legeredményesebb magyarja Ugrai Panna lett.

V. P.

Kovács Árpád (balról) ötödik lett, Dobó Zsombor bronzérmet nyert diszkoszban. Fotó: Frank Yvette

Véget ért a Franciaországban megrendezett Gymnasiade: a középiskolások világjátékán összesen négy Csongrád-Csanád megyei sportoló volt érintett.A teljes magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője Ugrai Panna volt: a Hód Úszó SE versenyzője hét arany- és három ezüstérmet szerzett összesen, teljesítményéről pe­­dig tegnapi lapszámunkban már beszámoltunk. 

Nem ő volt az egyetlen, aki éremmel térhetett haza a megyei fiatalok közül: az SZVSE atlétája, Dobó Zsombor ugyanis az idősebbek között versenyezve harmadik helyen végzett. Ugyan az egyéni csúcs nem lett meg számára az 54,75 méteres teljesítményével, de dobását az esős idő is befolyásolta. Súlylökésben hatodik helyen zárt a szegedi atléta. 

Bronzérmet szerzett Gémes Levente is. A négy közé jutásért egy tájföldi bokszoló volt az ellenfele, majd az idei Ázsia-bajnok következett az elődöntőben. A kazah nemzetiségű bokszolóval szemben vitatható pontozást követően maradt alul, így harmadik helyen végzett. 

Boldognak boldog vagyok, de elégedett kevésbé. Kibokszoltam magamból mindent, szerintem jobb helyezést érdemeltem volna, de így látták a bírók a pontozást. Tehetséges srác volt az ellenfelem az elődöntőben, végigbokszoltuk a meccset, és úgy éreztem, jobb voltam, de minden tiszteletem az ellenfe­lemé, egy jó sportolóról van szó, ezt igazolják az eredményei is. Minden, ami nem öl meg, az megerősít, készülünk a továbbiakra – összegezte a Gymnasiadét a Szeged Box Club öklözője. 

A Titán TC atlétája, Kovács Árpád az ötödik helyen végzett a 400 méteres futás döntőjében. A fiatal atléta 48.89 másodperces idővel teljesítette a selejtezőt és jutott döntőbe, majd a fináléban 48.99-et futott, így három napon belül kétszer is 49 másodperc alatti idővel ért célba. 

Az első futás végén sok ma­­radt bennem, a döntőben pe­­dig bátrabban kezdtem. Fejben rendben voltam, de a gyorsabb kezdés után a végén nem tudtam újítani. A júliusi Eb-n az első három napon rendezik a négyszáz méteres futásokat, így van még mire felkészülnünk a jó eredmény érdekében – összegzett Kovács Árpád. A két szegedi atléta a sportág legjobb eredményeit érte el a harmadik, ötödik és hatodik helyezéssel. 

A 83 fős magyar delegáció egyébként összesen 54 érmet szerzett a tizenkilencedik al­­kalommal megrendezett Gym­nasiadén, 22 aranyat, 13 ezüstöt és 19 bronzérmet nyertek hazánk diáksportolói. Ez a ma­­gyar csapat legeredményesebb szereplése a fiataloktól, eddig a 2018-ban, Marokkóban nyert 27 érem volt a csúcs. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában