Helyi sport

2022.05.29. 17:37

Bajnok az SZVSE!

Fotó: Karnok Csaba

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a sorsdöntő SZVSE–Mórahalom meccs, miután mindkét csapat egy-egy játékosát búcsúztatták a kezdés előtt. A szegediektől Fülöp Tibor, míg a mórahalmiaktól Gercsó Dániel zárta le pályafutását, a kezdőrúgást pedig a két játékos gyermekei végezték el. Az SZVSE volt aktívabb, de úgy tűnt, nem tud betalálni, ám közvetlenül a szünet előtt egy szögletet Mészáros Zoltán csúsztatott meg a röviden, ezzel meglett a vezetés. A második félidő elején el is döntötte a meccset az SZVSE, amely sikerével megszerezte a bajnoki címet, és várhatja, hogy osztályozóra kényszerül-e, vagy a nélkül jut fel az NB III.-ba.

A rivális Szeged-Csanád GA II.-nak is nyerni kellett, de mivel a Vasutasok nem hibáztak, másodikként futottak be, míg a harmadik helyen a Tiszasziget végzett. Kihasználta a Szentes deszki pontvesztését, és így negyedik lett a Kiskundorozsma. A Makó II. a 91. percben mentett pontot az Algyő ellen. 

Bordány–Tiszasziget 1–5 (1-1)
Bordány, 50 néző. Vezette: Rabi József Zsolt – jól (Juhász, Golovics).
Bordány: Csúri – Denkovity, Fodor, Márki (Vasas, 78.), Kemenczés, Krizs, Kozma, Mihalkó, Visnyei (Révész, 74.), Valach (Szabó F., 57.), Sándor. Edző: Vasas Gábor.
Tiszasziget: Bohata – Bálint T. (Vajna, a szünetben), Zámbori (Varga G., a szünetben), Szabó D. (Oláh, a szünetben), Bálint D., Skribek Á., Albert, Bánóczki (Lipták, a szünetben), Farkas F., Kökény, Godó (Lajkó, a szünetben). Játékos-edző: Bernát Péter.
Gólszerzők: Fodor Á. (29.), ill. Szabó D. (27.), Oláh L. (51., 53.), Lajkó (55.), Albert (78.).

Jók: senki, ill. Bálint D., Vajna, Kökény, Lajkó, Oláh, Szabó D. 
Vasas Gábor: – A mérkőzés hűen tükrözi az egész szezonunkat, egy félidőnyi jó játék kevés a győzelemhez. Gratulálok a Tiszaszigetnek a győzelemhez! Bernát Petinek sok sikert kívánok a továbbiakban!
Bernát Péter: – Komoly és fárasztó munka egy klubot évek alatt magasabb szintre emelni. Akárhogy nézzük, kötődés alakul ki, és szívügye lesz az embernek, és ilyenkor nehéz egy fontos pozíciót elengedni. Mindent köszönök!

Kiskundorozsma–DAFC Szeged 3–1 (2-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól (Kócsó, Tihanyi).
Kiskundorozsma: Rozs (Laczi, 34.) – Molnár K. (Császár, 79.), Cseh (Bárkányi, 57.), Kalapács, Sallai, Szecskó, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Takács (Simon, 68.), Bodonji. Játékos-edző: Takács András.
DAFC: Nagy B. – Nagy M., Kis B., Pető (Savanya, a szünetben), Bálity, Rádóczi, Heipl (Forgó, 68.), Papp B., Baka, Görbe (Varga Á., 79.), Suták (Karácsonyi, 68.). Edző: Terjéki Tamás.
Gólszerzők: Ottlik Márk (17., 23.), Kalapács (73.), ill. Baka (88.).
Jók: mindenki, ill. Görbe, Papp, Rádóczi.
Takács András: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez és a negyedik helyhez!
Terjéki Tamás: –Ez a meccs a szezonunk volt, zanzásítva.

Makó II.–Algyő 2–2 (1-0)
Makó, 100 néző. Vezette: Szántó Simon Péter – jól (Németh B., Bozó).
Makó II.: Köteles – Fancsali, Giba, Kardos Á. (László, 70.), Kórász, Vas, Bartucz (Baranyi, a szünetben), Molnár D., Czebe (Schneider, 83.), Bán, Tamás (Kis Zs., 64.). Edző: Koczkás Zoltán.
Algyő: Siska – Bozóki, Bogdán, Selyem, Törköly, Belovai, Kovács M., Miklós (Daróczi, 73.), Bakó, Puskás (Podonyi, 53.), Jernei. Játékos-edző: Kovács Milán.
Gólszerzők: Vas (7., 91.), ill. Kovács M. (58.), Selyem (73.).
Jók: mindenki, ill. Jernei, Selyem, Belovai. 
Koczkás Zoltán: – Egy megnyert mérkőzést sikerült döntetlenre mentenünk. Kellemesen zártuk le a tavaszt, első nekirugaszkodásra nem volt rossz szezon, de helyezésben többet reméltünk. 
Kovács Milán: – Az utolsó kapott gólunk jellemezte az egész félévünket. Köszönöm a játékosoknak, hogy ebben a szituációban is képviselték az Algyő SK-t!

ContiTech-Apátfalva–Hódmezővásárhelyi FC II. 0–11 (0-5)
Apátfalva, 50 néző. Vezette: Szabó Róbert – jól (Vida, Fodor).
Apátfalva: Fodor – Keresztúri, Karsai, Dimovics (Varga Zs., 58.), Csenki, Mándi (Pászti, a szünetben), Posztós, Bitter, Vörös (Sinoros Szabó, 9.), Dömötör, Kardos. Edző: Karsai Gábor.
HFC II.: Kekezovic (Ciortea, 63.) – Tóth J., Nagy A., Krisztin, Tóth I., Rajsli, Vastag (Babcsán, a szünetben), Virág, Becsek, Erhardt, Pálhegyi. Edző: Bacsa Zsolt.
Gólszerzők: Virág (7., 65.), Tóth I. (21.), Vastag (25.), Krisztin (28., 46., 87.), Becsek (32.), Tóth J. (45., 81.), Pálhegyi (48.).
Jók: mindenki, ill. mindenki.
Karsai Gábor: – Gratulálok a HFC-nek! Köszönet azoknak, akik kitartottak mellettünk és támogattak minket ebben az évben. Bízunk egy szebb jövőben. 
Bacsa Zsolt: – Örülök, hogy a csapat komolyan vette a mérkőzést. Az ellenfélnek gratulálok, hogy sportszerűen befejezték a bajnokságot.

SZVSE-PizzaMonster–Mórahalom 3–0 (1-0)
Mórahalom, 300 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs – jól (Bereczki, Halász).
SZVSE: Czirják – Kormányos (Frank, 61.), Pócs (Deák, 61.), Csamangó, Mészáros Z., Rádai G., Beretka (Nagy R., 78.), Fülöp (Lőrinc, 84.), Káposzta (Kelemen V., 61.), Taci, Amariutei. Edző: Paksi Péter.
Mórahalom: Vígh – Trója (Szabó G., 84.), Szűcs D. (Tóth M., 70.), Gercsó (Malatiniszki D., 12.), Baji, Papp D., Budai, Suhajda, Kis L. (Szalai, 70.), Fődi, Bokányi. Edző: Hódi Mihály.
Gólszerzők: Mészáros Z. (45.), Beretka (49.), Taci (53.).
Kiállítva: Vígh (83.).
Jók:mindenki, ill. mindenki.
Paksi Péter: – Köszönöm a csapat egész éves teljesítményét, valamint Kelemen Balázs és Gyárfás Sándor áldozatos munkáját! Nagy bravúrnak tartom, hogy végig mögöttünk tartottuk a Szeged-Grosics II.-t, akik profi játékosokkal megerősített csapattal játszották végig a bajnokságot. Nehezen törtük fel a Mórahalom védekezését, de az első félidő végén lőtt gólunk megnyugtatta a csapatot, a szünet után felszabadultan játszhattunk.
Hódi Mihály: – Gratulálok az SZVSE bajnoki címéhez és Fülöp Tibor pályafutásához! Ez a mérkőzés nekünk többről szólt, próbáltuk Gercsó Dani búcsúját emlékezetessé tenni. Köszönöm a játékosok, vezetők munkáját, szurkolok nekik és az új edzőnek, hogy minél jobb eredményt érjenek el jövőre! 

Deszk–Szentesi Kinizsi 2–2 (1-2)
Deszk, 60 néző. Vezette: Bálint Dániel – közepesen (Aczél, Kis M.).
Deszk: Repák – Németh Z., Bódi (Mezei, a szünetben), Tarjányi, Kozma, Matyelka, Télessy (Salánki, 56.), Hovanyecz, Adamov (Nagy G., 92.), Markovics (Rácz G., 88.), Fóris (Király, 65.). Edző: Papp Endre.
Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Légrádi (Gyarmati, 71.), Lőrincz, Dovics, Szarvas, Prozlik, Bartucz, Mészáros M., Berta (Locskai, a szünetben), Péter (Szabó M., 63.), Piti. Megbízott edző: Herczeg Szabolcs.
Gólszerzők: Télessy (36.), Salánki (71.), ill. Bódi (19., öngól), Prozlik (45.).
Kiállítva: Tarjányi (64.).
Jók: mindenki, ill. mindenki. 
Papp Endre: – Ebben az idényben a legfiatalabb kerettel a legjobb játékunkat nyújtottuk. Egyik csapat sem érdemelt volna vereséget, méltó búcsú volt a szezonnak és nekem is. Köszönöm az elmúlt öt évet a klubnak!
Herczeg Szabolcs: – Gratulálok a fiúknak a szezonban nyújtott teljesítményükhöz és az elért helyezésükhöz!

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–UTC 6–0 (5-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Juhász Sz., Minda).
Szeged-Csanád GA. II.: Rodic (Heckó, 60.) – Bokros, Dudás (Csizmadia, a szünetben), Bitó (Vajda, 60.), Papp D., Ábrahám, Szűcs Zs., Holcsik (Mészáros G., 60.), Lestyán, Papp Á., Csorba (Kapic, a szünetben).Edző: Andorka Péter.
UTC: Mészáros L. – Zsömbörgi, Nathan, Szántó, Péczely (Pesti, 49.), Jozi (Schneider, 40.), Mohammadreza (Pusztai, 55.), Ábrahám (Palakovics, 69.), Obi, Varga L. (Zsilinszki, 69.), Horváth A. Játékos-edző: Szántó Dániel.
Gólszerzők: Holcsik (16.), Ábrahám (21.), Papp Á. (43., 61.), Bitó (50.), Szűcs Zs. (59.).
Jók: mindenki, ill. Horváth A., Ábrahám, Zsilinszki.
Andorka Péter: – Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményéhez! A rutintalanságunkból adódó őszi kétmeccses hullámvölgyünk a bajnoki címünkbe került. Gratulálok a riválisunk első helyéhez!
Szántó Dániel: – Tavaszi jó teljesítményünk jó eséllyel bennmaradást eredményezett. Péczely Csabának köszönet a sok-sok évig tartó kitartó munkájáért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában