Helyi sport

2022.05.14. 15:05

Biacsiék jól indították a versenyszezont

Idei első versenyükre az olaszországi Jesolóba utaztak a magyar paraatléták, köztük a Szegedi VSE két paralimpikonja, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett. A tízfős magyar válogatott több dobogós helyezéssel, valamint Ekler Luca révén távolugrásban egy világcsúccsal térhetett haza.

B.D.

Biacsi-ikrek, Biacsi Ilona és Bernadett paralimpikonok futóedzésén. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A versenyzők kéthetes tatai edzőtábort követően utaztak el Olaszországba, ahol nem éppen szikrázó napsütés fogadta őket. Az első versenynapon lehűlés és folyamatos esőzés nehezítette meg a parasportolók versenyzését. 
 

A szegedi Biacsi ikrek 1500 és 800 méteren álltak rajthoz a Magyar Paralimpiai Bizottság beszámolója szerint. Ilona mindkét versenyszámban elsőként futott be a célba, míg Bernadett előbbiben a harmadik, utóbbiban a második leggyorsabbnak bizonyult. 
 

Távolugrásban Ekler Luca nem simán nyert, 574 centiméteres eredményével a kategória világrekordját is megdöntötte, amelyet szintén ő tartott. Súlylökésben Szöllősi István nem közelítette meg legjobb eredményét, de így is az első helyen végzett. Keresztesi Erika 400 méteren magabiztos futással utasított maga mögé mindenkit, míg 800 méteren negyedikként ért célba a Biacsi ikrek mögött. 
 

A magyar paraatléta-válogatott következő nemzetközi versenyére Párizsba utazik, ahol június 9–11. között mérethetik meg magukat ismét egy rangos mezőnyben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában