Bothúzó-világbajnokságra készül, ami a fő célja

2022.05.18. 11:30

Erős mezőnyben nyert Véró Alex

Munkatársunktól

Győzelemmel kezdett. Véró Alex (balról a második) remekül indította az erősember-versenysorozatot. Fotó: Deli Team

Erősembersport, Celldömölk. Győzelemmel indította a 2022-es, hatállomásos erősember országos bajnokságot Celldömölkön a szegedi Deli Team versenyzője, Véró Alex. 

Kamionhúzás hámmal, majd ülve, 140 kg-os izlandi keret cipelése, rönknyomás, lengősúlycipelés és kőgolyópakolás szerepelt a programban.

Erős mezőnybe csöppentem, éppen ezért nem tudtam, hogy mire számítsak. Abban viszont biztos voltam, hogy szeretnék felállni a dobogóra – osztotta meg velünk előzetes terveit. 

A derekegyházi sportoló, elmondta, több versenyszámnál még azt érezte, rá kell éreznie a helyes kivitelezésre. 

A teljesítményemen van még mit faragni, begyakorolni a feladatokat, melyik miként áll a kezemre. Az erővel nem volt gond, de technikában, dinamikában és gyorsaságban fejlődni kell a következő megmérettetésre, ami a tervek szerint június 18-án lesz Balatonlellén – vélekedett. 

Sok ideje nem lesz a pihenésre, ugyanis 19-én a Deli Team több versenyzőjével útra kelnek Jakutföldre a bothúzó-világbajnokságra. Az út viszontagságos lesz, ugyanis a Bécs, Isztambul, Moszkva útvonalon, nagyjából kétnapos utazás vár rájuk. 
A sportág csúcseseményére Deli Tamással készül Battonyán. Erő, gyorsaság és dinamika – a három legfontosabb elem, ami elengedhetetlen Alex szerint a világbajnoki címhez, amelyet szeretne behúzni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában