Abajnoki cím is karnyújtásnyira van Nagyéknak

2022.05.13. 12:39

Irány a Bundesliga!

Matematikailag is biztossá vált, hogy a 2022–2023-as szezonban lesz szegedi kapus az I. osztályú német férfi kézilabda-bajnokságban, a Bundesligában. Nagy Martin csapatának a VfL Gummersbachnak a Hamm-Westfalen döntetlenjének köszönhetően behozhatatlanná vált az előnye a tabella élén öt fordulóval a szezon vége előtt.

Munkatársunktól

Óriási mérföldkő. Nagy Martin (zöld mezben) és csapata szintet léphet a következő szezonban. Archív Fotó: Nina Brüggemann

Ez egy óriási mérföldkő több játékosunk, köztük az én életemben is, hogy a következő idényben a világ legerősebb bajnokságában szerepelhetünk – mesélte örömmel a Délmagyarországnak Nagy Martin. Elképesztően izgatott vagyok már, várom a következő szezont, hogy a legjobbak ellen játsszunk. Kedden este közösen ünnepeltük meg ezt a gyönyörű sikert, énekeltünk, táncoltunk, jól éreztük magunkat. A feljutással az egész klub válláról egy hatalmas teher esett le. A hétvégi fordulóban a bajnoki címet otthon ünnepelhetjük a szurkolóinkkal, ami a közös álmunk volt, mert mindig csodálatos hangulatot teremtettek, a támogatóink végig mögöttünk álltak. Ennek eredményeként a bajnokságban nem is vesztettünk a saját csarnokunkban pontot – büszkélkedett joggal. 
 

A 20 csapatos pontvadászatban 33 mérkőzést követően 54 pontnál jár a Gummersbach, míg a második Hamm-Westfalen 43, a Nordhorn 42 pontot gyűjtött eddig. A bajnoki cím sorsa eldőlt, az a kérdés, Nagyék mellett melyik csapat lesz a másik feljutó. 
 

Ezt a szezont még a Pick Szeged kölcsönjátékosaként tölti Németországban Nagy Martin, de a következő idénytől már a Gummersbach alkalmazottja lesz, 2024 nyaráig hosszabbított szerződést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában