Szegedi hírek

2022.05.19. 10:00

Két döntőre készülnek Racicében

Az MVM Szeged kenusa, Nagy Bianka az erős mezőny miatt két döntőre készül a hétvégi racicei világkupán C2 500 méteren.

Mádi József

A szegedi Nagy Bianka (jobbról) kíváncsian várja a racicei két döntőt. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Olimpiai kvótát szerzett, mégsem mehetett az olimpiára. Az MVM Szeged kenusa, Nagy Bianka (21) mégis jó érzéssel gondol 2021-re.

Semmilyen csalódás nincs bennem az olimpiával kapcsolatban: sérüléslavina ért el, így a rajthoz állás nem is volt reális. Nagyon örülök, hogy az év végére úgy összekaptam magam, hogy elmondhatom, a legsikeresebb esztendő volt az eddigi pályafutásomban 2021 – nyilatkozta Nagy Bianka. 

Lehet, ha kijutok az olimpiára, tartalékként számoltak volna velem, vagy C1 200 méteren elindulva nem értem volna el olyan eredményt, amelyre büszke lennék. Az U23-as világbajnokság nagyon jól sikerült a három aranyéremmel, majd a felnőtt-világbajnokságról is medállal jöttünk haza, ami szenzációs dolog első felnőtt­éremként. Nem is gondolkodtam azon, mit csináljak másképp, sőt azt hajtottam, hogy tegyük ugyanazt, mint eddig. Nehéz volt az utóbbi időszak, hiszen egyedül maradtam az edzőmmel, Kása Péterrel, nincs körülöttem csapat, így visszajelzés hiányában az időeredmények segítenek, azok viszont biztatók.

A csehországi Racicében péntektól vasárnapig tartó világkupán Nagy Bianka a tiszaújvárosi Bragato Giada társaként indul C2 500 méteren. 

Nem mondanám, hogy na­­gyon fontos verseny lesz, inkább arra szolgál, hogy felmérjük magunkat. Ami fontos, az a következő szegedi válogató-hétvége. Racicébe célok nélkül érkezünk: megnéztem a verseny beosztását, és gyakorlatilag a teljes olimpiai döntős mezőny ott lesz velünk egy előfutamban. Így például az olimpiai bajnok kínai egység mellett indulunk... Nekünk két döntőnk lesz, és a másik magyar egységhez, a Balla Virág, Takács Kincső pároshoz is mérhetjük magunkat – mondta Nagy. 

A szegedi kenust tavaly sérülések sújtották. 

Ezeknek már szerencsére semmi nyomuk, le is kopogom gyorsan. Azóta, hogy az olimpiai válogató előtt térdproblémákkal küzdöttem, elkerült a baj, és megszakítás nélkül tudtam végigdolgozni a tavaszt. A vállam is teljesen rendbe jött, a keresztszalagom sem hátráltat a futásban sem – tette hozzá végül a szegedi Nagy Bianka, aki már tegnap elindult a világkupára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában