Helyi sport

2022.05.31. 12:19

Legyen meg a munka gyümölcse

Az elmúlt évek legfontosabb mérkőzése és egyben párharca vár a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapatára. Holnap 17 órától az OB I.-es bennmaradásért osztályozón a Nagykanizsát fogadják Somogyi Balázsék, majd a visszavágót vasárnap 11.30-tól rendezik a Zala megyei városban.

B. D.

A szentesi találkozóra a belépés ingyenes lesz. Szükség lesz a szurkolók biztatására. Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Osztályozó mérkőzésen dől el, hogy a Metalcom Szentes megőrizheti-e első osztályú tagságát. A Kurca-partiak mindössze egy gólnak köszönhetően a tabella utolsó előtti, tizenharmadik helyén végeztek, így mindent eldöntő párharcban még esélyük nyílik a bennmaradás kiharcolására. Az ellenfél a Nagykanizsa lesz, amely már nem először rugaszkodik neki a feljutásnak egy ilyen párharcban, de eddig rendszerint elvérzett. Idén az OB I/B második helyén végeztek a zalaiak. Hetvenkét pontot gyűjtöttek, míg a bajnok KSI hetvennyolcat, a bronzérmes szombathelyi AVUS pedig hatvanegyet.

Az elmúlt hetekben elvégeztük a szükséges munkát. Az egész csapat úgy dolgozott, hogy tudtuk, milyen fontos feladat vár ránk – hangsúlyozta érdeklődésünkre Somogyi Balázs, a szentesiek szezon végén visszavonuló ikonja. 

Hozzátette, több videófelvételt is megnéztek az osztályozós ellenfélről, de ha a Metalcom a saját játékát játssza majd és az ő sebességük lesz a meghatározó, akkor csak magukkal kell foglalkozniuk. Amennyiben megvalósítják a terveiket, mindkét mérkőzést sikeresen zárhatják. 
Március 26-án fejezte be a bajnokságot a Szentes. Pihenőt követően belevágtak egy alapozó időszakba, amelyet több mint tíz edzőmeccsel fűszerezett a szakmai stáb. 

Valóban elég sokat tudtunk gyakorolni, de ezek a mérkőzések teljesen más kávéházat képviselnek, mint az a kettő, ami még ránk vár. Mindenki várja, hogy az elvégzett munkának meglegyen a gyümölcse, és bennmaradással zárjuk le a szezont – árulta el Somogyi. 

A Kurca-partiakkal ellentétben a nagykanizsaiak éles terhelésből érkeznek a párharcba. Szombaton a Neptunk ellen 16–6-os idegenbeli sikerrel zárták a másodosztályt. Több kulcsjátékosuk pihenhetett, legjobbjuk, a korábban az FTC-ben és a Vasasban is megfordult Marnitz Gergő hatvan gólig jutott huszonegy meccsen a bajnokságban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában