Jól sikerült edzőtábort zártak

2022.05.05. 10:47

Márton Anita 18 méter felett lökött édesanyaként, egyéni csúcsok Montenegróban

A Magyar Atlétikai Szövetség súlylökő programjának keretén belül két hetet tölthettek el az SZVSE súlylökői a montenegrói Barban. Márton Anita két győzelmet szerzett, és újra 18 méter fölé jutott.

V. P.

A szegedi klasszisnak az Eb-szint megvan, következő cél a világbajnoki szint elérése. Fotó: Dömötör Csaba/MW

Fotó: Domotor Csaba

Eredményes külföldi edzőtáboron van túl Márton Anita: az olimpiai bronzérmes súlylökő a montenegrói Drazevinában 18,24, míg Barban 18,20 méterrel tudott nyerni, ezzel édesanyaként először jutott 18 méter fölé.Majdnem egy métert sikerült rátennem a fedett pályás idei eredményemre. Ez volt a célom, hogy egy tizennyolc méter fölötti eredményt lökjek. Mind a két verseny jó volt, a sorozatom még lehetne jobb, de az a célom, hogy minél többet lökjek tizennyolc méter fölött – összegzett Márton Anita, akinek eredménye egyben azt is jelenti, hogy meglökte az Európa-bajnoki szintet. A következő célja a 18,50-es eredmény, hiszen ez a világbajnoki szintet jelenti. 
 

Anita eddigi eredményeire a térdsérülése is rányomta a bélyegét, a teljes felépüléséhez még további időre van szükség. 
Lassan, de halad a felépülésem. Főleg a technikai mozgásomon látszik meg, de ahogy egyre erősödik a lábam, úgy javul a technikám, és így jön vissza a távolság is. Reménykedem persze, hogy lesz ennél sokkal jobb is, folyamatosan dolgozok rajta, mert van még hova javulnia a lábamnak is – mondta állapotával kapcsolatban a fedett pályás világbajnok. 
 

Az SZVSE versenyzői közül összesen négyen is részt vehettek a montenegrói edzőtáborban, közülük Veiland Violetta a 2023-as világbajnokságra készülő program tagja is, aki egyéni csúcsától nem sokkal elmaradva, 16,22 méteres eredménnyel zárt. A még U23-as korosztályú Beregszászi Renáta egyéni csúcsot lökött a 14,61 méteres teljesítményével, jövőre pedig még a korosztályos Eb-n is bizonyíthat. 
 

A felnőttek mezőnyében versenyző Fischer Márk 17,61-el zárt, Dobó Zsombor pedig súlylökésben egyéni csúccsal, 16,68-cal végzett. 
 

Zsombor még diszkoszvetésben is indult, ahol egy ifjúsági világbajnoki szintet jelentő eredményt ért el az 57,11 méteres teljesítményével. A fiatal szegedi versenyzőre komoly nemzetközi megmérettetések sora vár az elkövetkezendő időben, mint például a középiskolás sportolók világjátéka, a Normandiában május 14. és 22. között esedékes Gymnasiade. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában