Helyi sport

2022.05.27. 20:24

Még 20 gólt sem kapott a Pick Szeged Dabason

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A legjobb hírt rögtön a Pick Szeged kezdőcsapata szolgáltatta, ugyanis helyet kapott benne sérüléséből felépülve Matej Gaber. A szlovén beálló öt, csapata pedig összesen harmincnyolc gólt szerzett, így a férfi kézilabda NB I. alapszakaszt záró, 26. fordulójában 38–17-re nyertek a címvédő Tisza-partiak.

Nagyjából hét perci tartották a lépést a hazaiak a vendégekkel, ekkor 3–4 állt az eredményjelzőn. Ezt követően viszont nem akadt rés a szegedi védelmen, miközben elöl valósággal potyogtak a gólok. Mindezeknek köszönhetően a 18. percben már 13–3-ra vezettek Mikler Rolandék. Jól pörögtek a hazaiak, miközben Juan Carlos Pastor már az első félidő derekától kezdődően rotálta a keretet.

Harminc perc játék után 20–10-re vezetett a Pick Szeged, amely a szünetet követően sem engedte közelebb a dabasiakat. Bár néhány ziccert kihagytak, jól menedzselték az előnyt, amely a lefújásra hízott meg a legjobban. 21 gólos sikere után legközelebb már a bajnoki döntőben lép pályára a Szeged, jövő pénteken 18.45-től a Telekom Veszprémet fogadja a Pick Arénában.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Dabas VSE KC–Pick Szeged 17–38 (10–20)

Férfi kézilabda NB I., 26. forduló, Dabas, OBO Aréna, 400 néző. Vezette: Kovács, Mándli.

Dabas: Holló – Ács 2, Váczi 4, Garajszki 2, Horváth 2, Kende 5, Laurinyecz. Csere: Szikora (kapus), Kollonay, Katona 2, Zatureczky 1. Vezetőedző: Tomori Győző.

PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3, Tönnesen 4, Bombac 1, Mackovsek 3, Gaber 5, Frimmel 1/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Bodó 3, Radivojevics 2/1, Martins 2, Rosta 6, Blonz 6, Garciandía 2, Radvánszki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 0, ill. 6 perc

Hétméteres: 3/0, ill. 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában