Görkorcsolya

2022.05.11. 10:42

Nívós nemzetközi versenyt rendeztek

Két év kényszerszünet után újra rangos gyorsasági görkorcsolyaversenyt rendezett a Tornádó Team SE. A Szeged város támogatásával megrendezett versenyen hat országból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Szerbiából és Romániá­ból érkeztek sportolók a hazai egyesületek ellenfeleként. A nemzetközi verseny egyben a Kelet-Európa-kupa hat állomásának nyitóviadala is volt.

Munkatársunktól

Iványi Kata összetettben győzött. Fotó: Tornádó Team Szeged

A Tornádó Team sportolói ki­­emelkedően szerepeltek, hi­­szen négy arany-, két ezüst- és hat bronzérmet szállítottak az egyéni versenyszámokban. A legnépesebb korosztályban, a kadett mezőnyben közel 30 sportoló indult a négy távon, amelynek összesített eredménye adta a végső sorrendet. A legeredményesebb sportoló az ebben a korosztályban rajthoz álló Iványi Kata volt, aki három távon utasította maga mögé a teljes mezőnyt, a negyedik távon pedig harmadikként végzett, így összetett győzelmet aratott. 
 

Eközben a Tornádó Team Vi­­lágjátékokra készülő sportoló­­ja, Gardi Dominika Hunyadi Pannival az oldalán az Európa-kupa negyedik fordulóján állt rajthoz Hollandiában. Dominika eredményei egyre biztatóbbak, hiszen szinte ugyanaz a világ­elit indul ezeken a versenyeken, mindannyian a sportág legnagyobb kihívására, a világjátékokra készülődve. Dominika egyre javuló teljesítményt mu­tatva Hollandiában érte el a leg­­erősebb eredményt, hosszú távon összesített ötödik helyet szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában