Helyi sport

2022.05.26. 12:38

Osztályozóra készülnek

Az utolsó hétbe lépett a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapatának felkészülése. A Kurca-partiakra osztályozó párharc vár a Nagykanizsa ellen az OB I.-es tagság megtartásáért. Két hónap elteltével jövő szerdán itthon vár újból tétmérkőzés Pellei Frankékra.

B. D.

Utoljára március 26-án a Honvéd ellen az OB I. utolsó alapszakasz-fordulójában játszott tétmeccset a Metalcom Szentes. Azóta volt egy rövid pihenőidőszak, majd elkezdték a felkészülést a sorsdöntő, oda-visszavágós párharcra. 

Apróbb sérülések és betegségek nehezítették ezt a négyhetes minialapozást, de az eltervezetteknek nagyjából a nyolcvan százalékát elvégeztük. A Nagykanizsa ellen már centerünkre, Takács János nem számíthatunk, ő felmondta a szerződését – árulta el lapunk érdeklődésére Szilágyi Péter, a szentesiek februárban kinevezett vezetőedzője. 

Ebben a két hónapos, tétmeccsmentes időszakban a labdától azért nem volt idejük elszokni a vízilabdázóknak. Több, mint tízszer kétkapuzott a Szentes a szezont az OB I.-ben hetedik helyen záró Szegeddel, de jártak Miskolcon és Martfűn is Somogyiék. 

Összességében úgy látom, hogy amit tudtunk, azt kihoztuk a lehetőségeinkből, elég jó állapotban van a csapat – tette hozzá a tréner. 
A Nagykanizsa elleni osztályozó első találkozóját június elsején, szerdán 17 órakor Szentesen rendezik, míg a visszavágót ötödikén vasárnap szokatlan időpontban, 11.30-kor játsszák a felek. Ennek az oka, hogy már jövő szombaton útra kelnek a szentesiek. 

A visszavágó időpontja tényleg nem megszokott nekünk. Éppen ezért kértem a klubot, hogy edzhessünk ebben az időpontban délelőtt, míg délutánit a szentesi kezdéshez igazítjuk az utolsó három-négy napban. Profi sportolók, képesek alkalmazkodni ehhez a helyzethez. A Kanizsának annyiból kedvezőbb a visszavágó időpontja, hogy ők az OB I./B-ben rendszerint játszottak ekkor – vélekedett. 

Utolsó edzőmeccsét ma játssza a Metalcom Szentes a másodosztályú Invictus otthonában Martfűn. Ez azért is fontos, mert ez az uszoda a nagykanizsaihoz hasonlóan kisebb a szabványnál, amellyel jó, ha nem először a mindent eldöntő összecsapáson találkoznak Meixner Marcellék. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában