A Szeged-Csanád GA magabiztosan győzte le a Nyíregyházát

2022.05.23. 11:45

Remek idény, parádés zárás

A labdarúgó NB II. 38. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Nyíregyháza vendége volt Balmazújvárosban, és a magabiztosan nyert 4–1-re.

Mádi józsef

Kiváló idényzárás. Kővári Róbert (jobbról) hasznosan játszott a védelemben. Fotó: Török János

Volt meglepetés bőven a Szeged-Csanád GA kezdőjében Balmazújvárosban: a keretben sem volt a kisebb sérüléssel bajlódó Horváth Krisztofer és Pejovics Danilo, az eltiltott Kóródi Nándor (három meccset kapott), a kispadon kapott helyet Molnár-Farkas Tamás és Csoboth Kevin, így a kapuban Takács János kezdett, a védelemben helyet kapott Debreceni Ákos, Daru Bence, valamint Gréczi Márton is – Daru és Debreceni Á. is először volt kezdő.

Gyorsan vezetéshez jutott a Szeged: a 2. percben Papucsek Barna magasan fejelte haza a labdát, amelybe Fejér Csongor csak beleütött, a labda a kapu felé csorgott, amelyet Gajdos Zsolt közelről a hálóba lőtt, 0–1. A 6. percben Takács János egy éles szögből leadott lövés után védte a labdát. A 17. percben Daru Bence fejelhetett Kővári Róbert beadása után, a labda fölé ment, ahogy Daru következő lövésénél is. A 28. percben Kovács Milán jobb oldali passza után Gréczi Márton a bal oldali kapufát találta el 18 méterről. A 35. percben viszont a semmiből egyenlített a Nyíregyháza, amikor a jobb oldali beadás után Vass Patrik elé pattant a labda, amelyet közelről a hálóba juttatott, 1–1. A 44. percben Takács J. védett nagyot, a helyzetből lesgólt szerzett a „hazai” csapat. 

A szünet utáni negyedik percben Gajdos emelte át a labdát a kapus felett, de a védők mentettek a gólvonal előtt, majd Daru pöckölése ment éppen csak mellé. 

A szegedi fölény a szegedi szurkolók előtt az 51. percben érett góllá, amikor egy bal oldali beívelés után Kovács Milán fejelte kapura a labdát, amelyet a jobb alsó saroknál már csak beljebb tudtak segíteni a védők, 1–2. 

A 63. percben az éppen csak beállt Dobos Áron beadását követően Temesvári Attila lőtte a labdát a kapufára, amelyről a labda a hálóba pattant, 1–3. 
A 78. percben Kővárit buktatták a 16-oson belül, a 11-est Vári Barnabás magabiztosan értékesítette, 1–4. 

A Szeged-Csanád GA 66 pontot szerzett, ezzel a bajnokság negyedik helyén végzett, Horváth Krisztofer pedig a gólszerző lista harmadik helyén végzett. 
 

Nyíregyháza – Szeged-Csanád GA 1–4 (1–1)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 38. forduló. Balmazújváros, 300 néző. 
Vezette: Veizer Roland (Horváth Róbert, Kövér Tamás). 
Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Gengeliczki, Papucsek, Debreceni Z. – Vass P. (Zamostny, 69.), Márkus A. (Sigér Á., 59.), Paku, Gresó (Pócsik B., a szünetben) – Kovács Á. (Sztankó, 75.), Novák Cs., Vezetőedző: Feczkó Tamás. 
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Kővári, Temesvári, Vári, Debreceni Á. (Murár, 90.) – Farkas A., Simon Á., Kovács M. (Germán, 90.) – Gréczi (Dobos Á., 62.), Daru (Bitó, 75.), Gajdos (Haruna, 90.). Megbízott edző: Andorka Péter. 
Gólszerzők: Vass P. (35.), ill. Gajdos Zs. (2.), Kovács M. (51.), Temesvári (63.), Vári (79., 11-esből). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában