Kapott gól nélkül

2022.05.02. 07:41

Súlyosan megsérült a Makóban Babolek Zoltán

Súlyos sérüléssel indult a Makó és a Dabas mérkőzése a labdarúgó NB III. 33. fordulójában, amelyet végül a házigazda Maros-partiak egy tizenegyesgóllal megnyertek.

M. J.

Csereként beállt. Széll Kristóf (középen) kiharcolta azt a 11-est, amellyel nyert a Makó a Dabas ellen. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Nem indult jól a mérkőzés: a makóiak támadója, Babolek Zoltán egy összecsapás után a földön maradt, majd hordágyon hagyta el a pályát, és mentő vitte kórházba. Az első diagnózis alapján keresztszalag-szakadást szenvedett, miután egy elcsúszó dabasi játékos ráesett. 
 

A meccs következő részében inkább mezőnyjátékkal teltek a percek. Előbb a Babolek helyére beállt Széll Kristóf lövését védte a vendégek kapusa, majd nem sokkal később Bordás Dánielnek kellett a játékba avatkoznia. A második félidő elejét megnyom­­ta a Makó, amely éppen ekkor jutott vezetéshez: a nem sokkal ezelőtt melléfejelő Széll ellen szabálytalankodtak a dabasiak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Tamaskó Ádám váltotta gólra, 1–0. 
 

A folytatásban Popgeorgiev Pantelisz léc alá tartó lövését védte Berta Csaba, a végén pe­­dig Major Ernő szerezhetett volna még gólt. Mindezek mellett a Makó egy tizenegyesgóllal megérdemelten hajtotta be a három pontot. 
 

Siha Zsolt: Az első félidőben a teljesítményünkre rányomta a bélyegét a súlyos sérülés. A szünet után viszont a társukért is harcoltak a fiúk, kapuja elé szegeztük a Dabast, felőröltük, és megérdemelten nyertünk. Büszke vagyok arra, hogy megint kapott gól nélkül hoztuk le a meccset. 

 

Makó–Dabas 1–0 (0–0)


Labdarúgó NB III., Közép csoport, 33. forduló. 
Makó, 450 néző. 
Vezette: Nagy Attila László (Vrbovszki, Németh B.). Makó: Bordás – Seres, Sirokmán, Sziklási (Juhász J., 71.) – Tamaskó, Pócs T., Magyar (Dóra D., 71.), Nikics, Zámbori (Major, 85.) – Popgeorgiev, Babolek (Széll K., 6.). Vezetőedző: Siha Zsolt. Dabas: Berta – Forgács, Pusztai (Ágoston, 64.), Lévai (Kovács P., 67.), Puskás, Molnár T., Erős, Hatvani (Németh Á., 64.), Kiss Á., Fritz, Dudás. Edző: Fehér Ádám. Gólszerző: Tamaskó (54., 11-esből). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában