Helyi sport

2022.05.12. 11:44

Világbajnokok jönnek

Világhírű dél-koreai tékvandócsapat bemutatóját láthatja a magyar közönség május 15-én Hódmezővásárhelyen.

Munkatársunktól

Az ingyenes családi napon az egyik legnépszerűbb koreai küzdősport mellett a távol-keleti ország egyéb kulturális érdekességeivel is ismerkedhetnek a látogatók: a kalligráfiá­tól a tradicionális táncokon át a kpopig. Látványos harcművészeti show-val, tékvandógyakorlással, és más tradicinális, valamint az aktuá­lis koreai trendeket felvonultató programokkal készül a Máté Taekwondo & Hapkido Sportegyesület és a Koreai Kulturális Központ május 15-én, vasárnap 10 órától a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényházban. 
 

Az egynapos családi feszti­vál fővendége a dél-koreai Mir­me Taekwondo csapat, amely látványos és dinamikus bemutatót tart a közönségnek. 
 

A koreai csapat tagjaként ér­­kezik Hódmezővásárhelyre Kim Byeong Jin, aki tavasszal a Goyang városában megrendezett világbajnokság Freestyle 17 év alatti páros kategóriában az 1. helyet érte el. A csapat vezetője Min Cheol Shin, aki a 2016-ban megrendezett Red Bull Kick It verseny világbajnoka lett, amelyen számos sportág sportolói küzdöttek meg, beleértve az extrém tékvandót és a gimnasztikát is. 
 

A sportbemutatót követően a Koreai Köztársaság Kulturális, Sport- és Turisztikai Minisztere által kitüntetett magyar Mugunghwa Tánccsoport be­­mutatóját tekinthetik meg a látogatók. A hagyományos táncok mellett számos program, többek között kpop előadás, koreai sminkbemutató, tradicionális ruhapróba, kézműves-­foglalkozás, kalligráfia, és ko­­reai hangszer workshop is várja az érdeklődőket. A rendezvényre a belépés ingyenes. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában