Futószalagon jöttek a gólok

2022.06.25. 11:51

38 alkalommal volt eredményes a megyei II. osztály Gólkirálya, a Csengele csatára, Szalai Boldizsár

Csupán hat bajnoki volt, amikor nem szerzett gólt Szalai Boldizsár: a megyekettes Csengele rutinos labdarúgója magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a gólkirályi címet, bár szeretett volna egy éremmel is gazdagodni a szezon végén.

V. P.

A Csengele támadója (balra) egyik legeredményesebb szezonját zárta idén. FOTÓ: FK 1899 SZEGED

Emlékeim szerint Hernádon és Kecskeméten volt már hasonlóan eredményes szezonom karrierem során. Mind­egyik gólomnak ugyanúgy örültem, azok persze különösen értékesek, amelyek három pontot értek – kezdte lapunknak Szalai Boldizsár, aki 38 gólt lőtt a Csongrád-Csanád me­­gyei II. osztályban, ezzel ma­­gabiztosan nyerte meg a gólkirályi címet, hiszen a sándorfalvi Tóth László 20, a balástyai Kormos Barnabás pedig 16 góllal végzett a gólszerzőlista második és harmadik helyén.

A 26 megyekettes bajnoki kö­­zül egyről hiányzott, hiszen kigyűlt az öt sárga lapja, így eltiltás miatt nem léphetett pályára, a lejátszott meccsek közül pedig csak hat olyan volt, amikor nem talált be. Az Üllésnek hatot, a Csanyteleknek ötöt lőtt, de volt két mesterhármasa is a szezon során. 

Egy jól összerakott csapat voltunk idén, Bosánszki Mihály szépen összeállította a gárdát. Összességében elégedettek lehetünk a negyedik hellyel, de egy picit csalódott vagyok, mert úgy érzem, a dobogót megérdemeltük volna. Sajnos a végére már elfáradtunk, Üllésen pedig sok helyzetet kihagytunk, majd a Tömörkényt nem tudtuk megverni itthon, ekkor már eldőlt. Innentől már úgy kalkuláltunk, valószínűleg nem lesz meg a harmadik hely, de ettől függetlenül egy jó bajnokságot futottunk – fejtette ki a 42 éves támadó. 

Szalai Boldizsár kitért rá, érzése szerint nem sok hiányozna egy bajnokesélyes csapathoz sem a következő szezonban: az idei aranyérmes FK Szeged azzal végezhetett az élen, hogy bővebb kerettel dolgozhatott, míg esetükben egy-egy kieső játékos már komolyabb problémákat okozott. 

Sokszor nehezen állt össze a csapat, tizenhárom-tizennégy játékossal pedig nehéz végigcsinálni egy idényt – zárta Szalai Boldizsár. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában