Horvátország nyert, nem lesz ott a legjobb négy között az olimpiai bajnok szerb férfiválogatott

2022.06.29. 21:31

A japán szurkolók örülhettek

Becsei Dávid

Japán férfi vízilabdázói Ausztrália legjobbjait győzték le meggyőző játékkal 15–7-re. Fotó: Karnok Csaba

Papírforma-eredmény született, a görög férfi vízilabda-válogatott 16–11-re legyőzte az Egyesült Államokat a hazai rendezésű világbajnokságon. Ez azt jelenti, amennyiben a magyar válogatott a lapzártánk után kezdődött mérkőzésen legyőzte az olaszt, akkor a hellénekkel találkozik a pénteki elődöntőben a Margitszigeten.

Nem lesz ott a legjobb négy között a világbajnokságon Tokió olimpiai bajnoka, a szerb nemzeti csapat. Dejan Szavics tanítványai nagy harcban veszítették el a balkáni csatát Horvátország ellen 14–12-re. Az első negyed a kőkemény védekezésről szólt (1–1), a nagyszünetben viszont már a horvátok vezettek 5–4-re. A harmadik negyed gólzápora után (10–9) Horvátország küzdelmes meccsen győzött. 

Fölényes sikerrel szerezte meg a 13. helyet a tornán Németország, amely Kazahsztán legjobbjait győzte le 16–7-re a szegedi közönség előtt szerda kora délután. 

A 12 fős japán szurkolótábor örülhetett a Tiszavirág Sport­uszodában. Az ázsiai ország férfi vízilabdázói Ausztrália legjobbjait győzték le meggyőző játékkal 15–7-re, így pénteken 18.30-tól a 9. pozícióért ugorhatnak medencébe itt, míg az ausztrálok a 11. helyért 17 órától. 
 

Jönnek az elődöntők 

Fokozódnak az izgalmak a női vízilabda-világbajnokságon. A Margitszigeten ma már az elődöntőket rendezik meg. 16 órától Olaszország az Egyesült Államokkal csap össze, míg 21 órától (élő: M4 Sport) a magyar válogatott ellenfele Hollandia lesz. Az 5–8. helyért szintén a fővárosban rendezik meg a francia–spanyol és az ausztrál–görög meccseket. A szegedi Tiszavirág Sport­uszodában este zárul a női program. 17 órától Argentína és Kazahsztán a 11. helyért játszik egymással, míg 18.30-tól Új-Zéland és Kanada a kilencedikért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában