Szegedi aranyérem

2022.06.09. 12:26

Diákolimpiát nyertek

Munkatársunktól

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola csapata aranyéremmel térhetett haza a szombathelyi döntőről. FOTÓ: DIÁKOLIMPIA

Szegedi aranyéremmel ért véget a II. korcsoportos fiúk labdarúgó diákolimpiai döntője, miután a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola csapata nyerte meg a döntőt a fővárosi ellenfelével szemben. A szegedi fiatalok a csoportban lejátszott négy meccsüket három győzelemmel és egy vereséggel abszolválták, így csoportgyőztesként várhatták a keresztjátékot, majd magabiztosan hozták az elődöntőt és a finálét is. 

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola nemcsak a bajnoki címet, hanem egyéni elismeréseket is elhozhatott, hiszen a torna gólkirálya a csapat játékosa, Magyar Alexander lett, a legjobb kapusnak pedig Nádasi Kolost választották meg, míg a legeredményesebb testnevelő elismerésben a csapat felkészítője, Kazi Zsuzsanna részesült, akinek munkáját Buchholcz Gábor segítette. 

A szegediek eredményei, csoportkör: Nyírbátor–Szeged 1–5, Szeged–Győr 0–1, Szombathely–Szeged 1–4, Eger–Szeged 1–5. Negyeddöntő: Szeged–Kecskéd 4–3. Elődöntő: Szeged–Kazincbarcika 5–0. Döntő: Budapest XIII. Kerületi Eötvös József Általános Iskola–Szeged 0–4. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában