Helyi sport

2022.06.21. 12:07

Dobogóval hangolt a vb-re Véró

Munkatársunktól

A ja­­kutföldi bothúzó-világbajnokságra utazás előtti napon a harmadik helyen zárta a hatállomásos Prémium-liga má­­sodik fordulóját Véró Alex. A derekegyházi származású erőemelő a Balatonlellén megrendezett vizes ob-n remekelt, nüanszokon múlt minden egyes gyakorlat. 

Tökéletesen versenyzett Alex, gyorsabban egyszerűen szinte lehetetlen lett volna megcsinálni ezeket a versenyszámokat. Az egyiknél a kőgolyó hátrafelé esett le, ami a szabályzat szerint nem számít érvényesnek. Nagyjából ezen múlott, hogy a harmadiknál jobb helyezést érjen el, mert a gyakorlatok során folyama­tosan változott a sorrend a do­­bogón – értékelte közösségi oldalán a versenyt Deli Tamás, Alex edzője és állandó versenytársa. 

Hozzátette, a foglalkozás el­­érte a célját, ugyanis összejött a dobogó, és a sérülést is elkerülte Véró a másfél napos utazás előtt. 

Május derekán a celldömölki első fordulót egy rendkívül erős mezőnyben megnyerte Véró Alex. Ezen a héten már az év legfontosabb megmérettetése következik számára. A szegedi Deli Team tagjaként (Csordás Cintia, Szőcs Petra, Deli Tamás, Véró Alex és Pál András) a jakutföldi bothúzó-világbajnokságon vesz részt, ahova a Bécs, Isztambul, Moszkva, Jakutföld útvonalon utaztak el, ez majdnem kétnapos utazást jelent. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában