Helyi sport

2022.06.20. 12:13

Döntőt úszhatott Pádár Nikolett

Munkatársunktól

Nyolcadik lett a női 4x100 méteres gyorsváltó, Pádár Nikolett (jobbról a második) ma ismét versenyez. Fotó: tumbász hédi/mw

Bejutott a döntőbe, ahol a nyolcadik helyen végzett a női 4x100 méteres gyorsváltó a budapesti vizes világbajnokságon. A HAÁSZ SZUE 16 éves úszója, Pádár Nikolett mellett Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni és Molnár Dóra szerepelt a csapatban, amely ugyan közel állt ahhoz is, hogy előrébb végezzen, ám végül nyolcadikként ért célba. A döntőt az ausztrál váltó nyerte meg, megelőzve Kanada és az Egyesült Államok csapatát. 

– Elmaradtam az egyéni csúcsomtól, de nagyon jól éreztem magam, hiszen úszhattam egy jót, egy világbajnoki döntőben, hazai közönség előtt. Nagyon örülök a nyolcadik helynek, nagyon szerettem ebben a csapatban úszni! Remélem, még sokáig úszunk együtt ezzel a váltóval, és Rómában az Európa-bajnokságon is ott leszünk a legjobbak között – összegzett a finálét követően Pádár Nikolett. 

– Örülök a döntős szereplésnek, de kicsit bosszús vagyok, hogy nem értük el a hatodik helyet, hiszen nagyon közel volt. Biztos vagyok abban, hogy az Európa-bajnokságra ez egy nagyon jó csapat lesz – mondta a finálé után Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője. 

A magyar csapat tegnap nem zárt sikeres napot, hiszen egyik versenyzőnk sem jutott tovább az előfutamokból, a műúszócsapat pedig nem jutott be a legjobb 12 közé.

 Ami a világbajnokság mai programját illeti, 9 órától újabb előfutamokat rendeznek a Duna Arénában, és két megyei úszóért szoríthatunk. Ismét medencébe ugrik Pádár Nikolett, aki 200 méter gyorsúszásban lesz érdekelt, míg a Hód Úszó SE versenyzője, Gál Olivér 50 méter mellúszásban áll rajthoz. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában