Ha legalább 30-szor betalál a Pick Szeged, a legminimálisabb különbség is elég

2022.06.11. 11:20

Egy gólra a bajnoki címvédéstől

A párharc első mérkőzésén támadásban is szerepet kapott Nik Henigman (a labdával). Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Jön a döntő visszavágója, amelyen eldől, megvédi-e magyar bajnoki címét a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az első felvonást a Pick Arénában 29–28-ra megnyerte a Telekom Veszprém. A mindent eldöntő csata ma 17.45-kor kezdődik, az M4 Sport televízió élőben közvetíti. 

 Nehéz volt feldolgozni, hogy hazai pályán vereséget szenvedtünk a bajnoki döntő első mérkőzésén. De ne felejtsük el, hogy van még hatvan perc arra, hogy javítsunk. Voltak jó periódusaink, de ezeket hétméteresek és ziccerek kihagyásával rontottuk el. Ha jól emlékszem, tizenöt hatalmas gólhelyzetet hagytunk ki. Minden elismerésem a két veszprémi kapusé, de ennyit nem szabad ellenük hibázni. Jó kapusok, de nem ennyire 

– nyilatkozta a klubhonlapon az első mérkőzésen remeklő szegedi kapus, Mikler Roland. 

29–28-as veszprémi előnyről indul a visszavágó. Teljesen nyílt a bajnoki aranyérem sorsának kérdése, de a lélektani előny a hazaiak mellett szól. A forgatókönyv viszont egyszerű. Amennyiben a Pick Szeged nyer két góllal, akkor megvédi a tavaly megszerzett elsőségét, de egygólos különbségnél sem kell feltétlenül csüggedniük a Tisza-parti szurkolóknak. Ugyanis amennyiben a szegediek legalább harmincszor betalálnak az ellenfél kapujába, akkor bajnoki címet ünnepelhetnek, mivel az idegenben lőtt több gól szabálya még érvényben van. 

A szezon utolsó fellépése előtt még tegnap délelőtt a Pick Arénában vezényelt edzést Juan Carlos Pastor vezetőedző, majd délután útra kelt a csapat és a Balaton partján töltötte az éjszakát. Ismét népes szurkolótábor kíséri el a Pick Szegedet Veszprémbe, örök riválisának otthonába, szinte teljesen megtelik majd a Veszprém Aréna vendégszektora. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában