Helyi sport

2022.06.17. 10:59

Háromszor is dobókörbe állt

Sűrű időszakot él Márton Anita: az olimpiai bronzérmes szegedi súlylökő Svédországban két nemzetközi versenyen indult, majd Csehországban is versenyzett. Előbb Hengelóban nyolcadik lett a World Athletics Continental Tour Gold állomásán, ahol 17,67 méterig jutott, majd Sollentunában már közelebb járt a 18 méteres eredményhez, a 17,97-es dobás a negyedik helyet jelentette számára. Innen a csehországi Kladnóba vezetett az útja, ahol 17,65 méterig jutott, ám ezzel ezüstérmesként zárt. 

 Jó volt újra nemzetközi mezőnyben versenyezni, Hengelo és Sollentuna után egy héten belül ez már a harmadik alkalom volt, így a végére egy kicsit el is fáradtam. Szerencsére sikerült az utolsó sorozatra összekapni magam, és visszaszerezni a második helyet. Kicsit laposak lettek a lökéseim, technikailag van még mit javítani, de elég jó kis inger volt ez az országos bajnokság előtt nem sokkal 

– összegzett Márton Anita. 

Jövő hétvégén rendezik a magyar atlétikai bajnokságot, a 127. alkalommal megrendezendő versenyen Márton Anita súlylökés mellett diszkoszvetésben is indul. 

Eközben a magyar para­atléta-válogatott a Párizsban megrendezett Grand Prix-n szerepelt, ahol az SZVSE-ben sportoló Biacsi ikrek is rajthoz álltak. Ilona bronzérmet nyert a 400 méteres futószámban, míg 1500 méteren ezüstérmes lett, testvére, Bernadett pedig hatodik és harmadik lett ugyan­ezekben a számokban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában