Helyi sport

2022.06.24. 10:09

Ismét izgulhattak a szerbek a szegedi végjátékban

Nüanszokon múlott a szerb férfi-vízilabda-válogatott második sikere a szegedi Tiszavirág Sportuszodában Ausztrália ellen. Az olimpiai bajnok 6-5-re nyert, míg az este másik összecsapásán az USA csapata 17-4-re múlta felül Kazahsztánt.

Becsei Dávid

Másodszor is nyertek. Dusan Mandics és Szerbia fellélegezhetett a meccs végén. ARCHÍV FOTÓ: KARNOK CSABA

Nem ismétlődött meg a 2021-es tokiói olimpia csoportmérkőzésének forgatókönyve. Akkor egy sima találkozó végén 14-8-ra győzött a később aranyérmes szerb válogatott Ausztrália ellen. Azóta több világklasszis is elbúcsúzott a nemzeti csapat sapkájától.

Az első félidő játéka kapusparádét hozott mindkét oldalról. A magyarul is kiválóan beszélő, a Vasasban védő szerb Braniszlav Mitrovics nyolc lövésből ötöt hárított tizennyolc perc alatt, míg a kazahok ellen a meccs emberének választott Dobozanov tíz labdából hetet megfogott. Az első negyed 1-1-gyel, a második 3-3-mal végződött. Az ausztrál falat kétszer is sikeresen lőtte át a világklasszis balkezes, Dusan Mandics, míg a másik oldalon megoszlottak a gólok. 

Mitrovics jó formája ide vagy oda, Dejan Szavics Lazar Dobozanovnak szavazott bizalmat a második félidőre. Alakulni látszott a szerb dráma, mivel Mandics rögtön az elején kihagyott egy ötméterest. Akcióból viszont Lukics volt eredményes, majd Power és Edward révén fordítottak az ausztrálok. Sorra maradtak ki a szerb lövések, de a kipontozódások által sújtott ellenfél sem tudott felülkerekedni. Radomir Drasovics bevágott egy emberelőnyös labdát távolról, így a záró negyed 5-5-ről kezdődhetett. 

Elfáradtak a három játékosukat is elvesztő ausztrálok. Amennyiben picit frissebbek, koncentráltabbak, meglepetést okozhattak volna az új csapatot építő olimpiai bajnok ellen. Három perccel a végső dudaszó előtt Lukics lőtte meg a győztes szerb gólt. Tizennégy másodperccel a vége előtt megszületett az egalizáló találat még, de ezt szabálytalan zárás miatt nem adták meg a játékvezetők. 

A vége 6-5, néhány szerb szurkoló pedig elégtételnek érezte ezt a sikert. Egyikük Novak Djokovics fotóját lengette az ausztráloknak, jelezvén, nem felejtette el, hogy a szerb teniszező hosszú huzavona után nem indulhatott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. 
 

Győzelmi kényszerben a magyar válogatott

A csoportkör utolsó fordulóját rendezik meg ma a női vízilabda-világbaj­nokságon. A tét a továbbjutás, amely egyelőre a magyar válogatottnak sincs meg. Bíró Attila szövetségi kapitány csapatának ehhez Kanadát kell legyőznie 21 órától (élő: M4 Sport), mivel Olaszországtól 10-9-es vereséget szenvedett. Amennyiben Magyari Aldáék pontot hullajtanak, akkor a 9–16. helyért Szegeden folytatják majd a világbajnoki küzdelmeiket. A Tiszavirág Sportuszodában 18 órától az olimpiai ezüstérmes, görögökkel ikszelő spanyolok a thaiföldiekkel játszanak. 19.30-tól a görög–francia összecsapáson, amelyik csapat nyer, mindenképpen továbbjut a legjobb nyolc közé. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában