Brancsek János elhagyja a szegedi klubot

2022.06.09. 11:59

Kozma Károly érkezik a tekecsapathoz

A Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata válogatott játékost igazolt Kozma Károly (33) személyében, miközben egy másik válogatott, Brancsek János (27) négy év után távozik.

M. J.

Alig ért véget az idény, máris alakul, változik a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapatának kerete. 

Jó hír, hogy Kozma Károly személyében válogatott játékos érkezik a klubhoz, aki az aktuális csapatbajnok Zalaegerszeg alakulatát hagyja el a Tisza-parti együttesért. 

Szegedre igazol. Kozma Károly válogatottmezben. FOTÓ: MATESZ

Szekszárdon kezdtem el a tekét, majd fél év után mentem Kaposvárra, onnan pedig Zalaegerszegre, ahol 11 szép évet töltöttem. Nyertem négyszer hazai szuperligát, továbbá világkupát és Európa-kupát, voltam korábban ifjúsági világbajnoki második egyéniben, bronzérmes párosban, valamint többször is itthon ifjúsági egyéni bajnok. Nehéz döntést hoztam, amikor elhagytam Zalát, ahol egyébként még most is élek, de a szegedi jövőkép jobbnak tűnt. Szeretném, ha a Zengő Alfölddel visszahódítanánk a csapatbajnoki címet, a Bajnokok Ligájában még nem voltam érmes, így erre is vágyom, a válogatottság szintén olyan cél, amelyet megőriznék, valamint új és plusz tapasztalatokat is gyűjthetek a szegedi szereplésem alatt – nyilatkozta lapunknak Kozma Károly. 

A távozási oldalon Brancsek János neve szerepel: a szintén válogatott tekés négy esztendő után hagyja el a Zengő Alföldet, és a nagy terveket szövögető Kaposvár játékosa lesz. 

A szegedi alakulat jelenleg már a pihenőjét tölti, a felkészülés majd július közepén kezdődhet el. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában