Helyi sport

2022.06.28. 11:50

Márton Anita újra duplázott

Súlylökésben a 16., diszkoszvetésben pedig a 13. bajnoki címét szerezte Márton Anita a hétvégén megrendezett atlétika országos bajnokságon. Az SZVSE sportolói egy ezüst-, valamint két bronzérmet nyertek Budapesten.

V. P.

Női súlylökésben szegediek állhattak a dobogó mindhárom fokára a Budapesten megrendezett országos bajnokságon, hiszen Márton Anita győzött: a békéscsabai színekben versenyző sportoló 17.63 méterrel tudott nyerni, ezzel 16. magyar bajnoki címét szerezte. Az SZVSE atlétája, Veiland Violetta lett a második (15.71), míg klubtársa, Beregszászi Renáta nyerte a bronzérmet (14.66). 

Márton Anita duplázott, hiszen másnap diszkoszvetésben is aranyérmet nyert, 56.07 méteres teljesítményével tizenharmadik bajnoki címét nyerte diszkoszban. A döntőben érdekelt volt még Péter-Szabó Sára, az SZVSE sportolója 40.91 méterig jutott, ezzel hatodik lett a döntőben. 

 A diszkoszvetés jól sikerült, az 56 méter fölötti eredmény jónak mondható, stabilan dobtam végig 50 méter fölött. A súlylökéssel annyira nem vagyok elégedett, szerettem volna 18 méter fölött lökni, de egy kicsit az időjárás megviccelt minket, mindkét napon verseny közben kaptunk esőt 

– összegezte teljesítményét Márton Anita. 

A férfi súlylökés döntőjében Fischer Márk 16.84-es eredményt ért el, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A férfi 5000 méteres gyaloglásban Papp Ferenc a hetedik helyen végzett. Biacsi Ilona két futamban indult, a 800 méteres előfutamban hatodik lett, így nem jutott döntőbe, míg 1500 méteren a 11. helyen végzett, ugyanebben a futamban egy összeakadás miatt Imre Petra nem tudta befejezni a versenyt. 

Az SZVSE-s atléták teljesítménye kapcsán a szegedi klub szakosztályvezetői posztját is betöltő Márton Anita elmondta, ilyen eredményre számítottak, Fischer Márk egy nagyon szoros versenyben lett harmadik, Péter-Szabó Sára megközelítette az egyéni csúcsát. Biacsi Ilona edzőváltást követően hozta az idei legjobbját az 1500 méteren, ez pedig bizonyítja, hogy működik a közös munka. 

Szerdán Székesfehérváron Imre Petra és Dobó Zsombor az U18-as válogatottversenyen vesz majd részt, utóbbi pedig hamarosan a jeruzsálemi ifjúsági Eb-n is indul. Márton Anita számára egy pápai versenyt követően edzőtábor következik az Eb-felkészülés jegyében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában