Döntőt rendeztek

2022.06.08. 10:40

Népes mezőny jött össze a sakkozók diákolimpiáján

Munkatársunktól

187-en ültek asztalhoz. FOTÓ: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI SAKKSZÖVETSÉG

187 indulóval rendezte meg a kormányhivatalban az Országos Egyéni Diák Sakkolimpiai bajnokságot a Csongrád-Csanád me­­gyei Sakkszövetség. A játékosok között 15 címviselő (FIDE mester és FIDE mesterjelölt) is harcba szállt a Magyarország Sakk Diákolimpiai bajnoka címekért. Szegeden egyébként tizenöt éve, 2007 óta nem rendeztek ilyen rangos diák sakk­eseményt. 

Csongrád-Csanád megyét összesen tizenhárman képviselték a döntőben. Herpai József Mátyás, Kántor Róbert, Kármán Gergely, Kocsmár Ákos, Marjanovic Alex, Puskás Mihály, Szamkó Hanna, Szamkó Szabolcs, Vadkerti Bori és Varga Gábor Szegedről, míg Megyaszai Balázs, Vad Roland Tibor és Márkus Molli Amina Hódmezővásárhelyről volt érdekelt a diákolimpiai döntőben. 

Közülük hárman értek el díjazást, Szamkó Hanna az V. korcsoportos lányok 22 fős mezőnyében lett harmadik, míg ugyanitt Márkus Molli Amina ötödikként zárt. A 2006–2007-es fiúk között Kocsmár Ákos negyedik helyen végzett a harminc fő közül. 

A péntektől vasárnapig zajlott esemény kilenc forduló svájci rendszerű versenyként, nemenként külön-külön (4-4 korcsoportban) zavartalanul zajlott le. Az eredményhirdetésen Papp Petra női nemzetközi nagymester, sakkolimpikon, női válogatott kerettag kislányával együtt adta át a sportdíjakat.

Nemenként és korosztályonként az első három helyezett érem, az első hat helyezett oklevél díjazásban részesült. A diákolimpia bajnokai serleget is kaptak. A rendezvényt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat is könyvjutalmakkal támogatta. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában