Ma este játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott az 5. helyért

2022.06.30. 20:44

Vízilabda: Tükörsima összecsapásokkal zárult a női torna szegedi programja

A szegedinél is fölényesebben nyertek a spanyolok a franciák ellen a Margitszigeten. FOTÓ: KARNOK CSABA

Erődemonstrációt tartott az Egyesült Államok női vízilabda-válogatottja Olaszország ellen a világbajnokság elődöntőjében a Margitszigeten. Maggie Steffensék 14–6-ra múlták felül az olaszokat. A magyar csapat a döntőbe jutásért Hollandiával találkozik lapzártánkat követően. Akármelyik együttes is lesz az USA ellenfele, nehéz dolga lesz az aktuális világ- és olimpiai bajnok ellen. 

A szegedi csoportmérkőzések nyitánya után az 5–8. helyért is összefutott egymással Franciaország és Spanyolország. A Tiszavirág Sportuszodában 18–8-ra nyertek a hispánok, míg másodszor már 18–5-re. Javult a spanyol védelem, míg a nyolcaddöntő után már újabb francia bravúrt nem láthattunk.

Tükörsima összecsapásokkal zárult a női torna szegedi programja. A kazah lányok 12–6-os győzelemmel szerezték meg a világbajnoki 11. helyet, míg kanadiak a vártnál könnyebb mérkőzésen nyertek x–x-re, megszerezve így a 9. helyet. 

 

Az 5. helyért játszik a magyar válogatott 

A vártnál simább, olaszok elleni (11–10) veresége után a magyar férfi vízilabda-válogatott ma 21 órától (élő: M4 Sport) az Egyesült Államok ellen játszik az 5–8. helyért a világbajnokságon. A másik ágon Montenegró Szerbiával találkozik, míg a két elődöntőben olasz–görög és spanyol–horvát párharcokat rendeznek. Szegeden már zárul a vb, a 11. helyért 17 órától Ausztrália Dél-Afrikával mérkőzik meg, míg 18.30-tól a 9. helyért Japán és Grúzia ugrik medencébe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában