Női mérkőzésekkel kezdődik ma a vízilabda-világbajnokság

2022.06.20. 11:37

Meccsdömping jön

Munkatársunktól

A fókusz a labdán. A magyar női vízilabda-válogatott ma 21 órától Kolumbia ellen kezd a vb-n a Margitszigeten. Archív Fotó: Vidovics Ferenc

A 19. FINA vízilabda-világbajnokság ma női mérkőzésekkel megkezdődik. A magyar válogatott 21 órától (élő: M4 Sport) Kolumbia ellen kezd a Margitszigeten, de Budapest, Sopron és Debrecen mellett a szegedi Tiszavirág Sportuszodában is rendeznek két mérkőzést. 
Ami a magyar női vízilabda-válogatott csoportját illeti, kifejezetten erős négyesbe került. A mai, Kolumbia elleni találkozó amolyan ráhangolódás lehet majd a tornára Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványainak. Utána viszont szerdán Olaszország, pénteken pedig Kanada lesz az ellenfél 21 órától. Előbbi ellen a reváns vágya is dolgozhat a magyar lányokban, hiszen a 2017-es szintén hazai rendezésű világbajnokságon az olaszok búcsúztatták nemzeti csapatunkat a negyeddöntőben. 

Történelmi nap lesz a mai szegedi sportéletben is. Először rendeznek ugyanis a városban világbajnoki mérkőzéseket labdajátékban. Mindegyik rendezővárosban egy-egy férfi és női csoportot láthatnak a szurkolók, Szegeden viszont az alsóházi rájátszás küzdelmeit. Mindennel együtt a vb negyvennyolc mérkőzéséből huszonnyolcat rendeznek a Tisza-parti városban. Szombatig napi két összecsapás lesz a terítéken, 18 órától és 19.30-tól. 

Előreláthatólag egyértelműbb mérkőzésekkel indul a szegedi program. A görög lányok a thaiföldiekkel találkoznak 18 órától, míg 19.30-tól Franciaország–Spanyolország meccset rendeznek a Tiszavirág Sportuszodában. Görögország a legutóbbi világbajnokságon nyolcadik lett, 2018-ban Európa-bajnoki ezüstérmes. A spanyolok a világbajnokság egyik favoritjának számítanak, a 2021-es tokiói olimpián az Egyesült Államok ellen szenvedtek vereséget a döntőben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában