Kézilabda Bajnokok Ligája

2022.06.20. 12:41

Negyedik a Veszprém

Munkatársunktól

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourjában a Veszprém a negyedik helyen végzett, miután az elődöntőben 37–35-re kikapott a lengyel Kielcétől, majd a bronzmeccsen szintén vereség jött a német Kiel ellen. 

Az elődöntőben a Kielce ellen a félidőben két góllal (18–16) még a Veszprém vezetett, ám a második játékrészben nagyot változott a játék képe. A lengyelek másfél perc alatt egyenlítettek, majd Andreas Wolff hétméterest védett. A 35. percben a szlovén beálló, Blaz Blagotinsek piros lapot kapott, ami védekezésben nagy érvágás volt a magyar együttes számára. A veszprémiek támadójátéka megakadt, Momir Ilic vezetőedző késlekedett az időkéréssel, és amikor végre rászánta magát, a 6–1-es sorozatot produkáló ellenfél lendületét már nem lehetett megtörni. A 2016-ban BL-győztes lengyelek 34–30-nál eldöntötték a továbbjutást, mivel ellenfelük védekezése a második félidőben nem működött megfelelően. A veszprémiek – akik hetedszer szerepelnek a kölni tornán – tizedik alkalommal játszottak elődöntőt a BL-ben, mérlegük négy siker mellett immár hat vereség. 

A bronzmérkőzésen a német Kiel volt az ellenfél, és a magyar együttes az első félidőben megint remekelt, hiszen 18–14-re vezetett. A szünet után sokáig előnyben volt a magyar együttes, ám a hajrában átvette a vezetést a Kiel (32–31). Az utolsó percre iksznél (33–33) fordultak rá a csapatok, majd két értékesített büntető (34–34) után jöhetett a mindent eldöntő hetespárbaj, amelyet a Kiel bírt jobban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában