Franciaország magabiztosan nyert Thaiföld ellen, az olimpiai ezüstérmes spanyolok pontot hullajtottak a csoportrangadón

2022.06.23. 10:51

Nem érett győzelemmé a görög meglepetés

A vártnál nagyobb izgalmakat hozott a spanyol–görög rangadó a Tiszavirág Sportuszodában. Közel jártak a hellének a sikerhez, végül 10–10 után osztozkodtak a pontokon. A csoport másik meccsén Franciaország hozta a kötelezőt (24–8), de az újonc thaiföldiek nyolc találattal szaporították vb-góljaik számát.

Becsei Dávid

A Benedek Tibor-díj egyik szerdai nyertese, Elene Ruiz Barril (7-es sapkában). ARCHÍV FOTÓ: KARNOK CSABA

Csoportrangadó indította a női vízilabda-világbajnokság második játéknapját Szegeden. A franciákat 18–8-ra legyőző olimpiai ezüstérmes spanyolok a Thaiföld ellen 28–1-re nyert görögökkel találkoztak a D jelű négyesben a Tiszavirág Sport­uszodában.

A 2020-as Európa-bajnoksá­gon 12–9-re nyert Spanyolország Görögország ellen, míg egy áprilisi világliga-mérkőzésen 13–9-re. Joggal hihettük, a torna egyik esélyese ha nem is olyan könnyen, mint a gallok ellen, de ismét behúzza a győzelemért járó pontokat. Ehhez képest a hellének indították jobban a mérkőzést. Már 3–1-re is vezettek az első negyedben, de a hispánok megfelezték hátrányukat, majd a második negyedben egyenlítettek. Rend­­szerint a görögök jártak előrébb, köszönhetően csapatkapitányuknak, az Olympiacosban játszó Vasiliki Plevritounak. Remekül lőtt távolról, de a nagyszünetben így is 6–6 állt az eredményjelzőn. 

Rögtön egy bravúrral folytatódott a harmadik negyed, a görög kapus ötméterest há­­rított. Sok hiba jellemezte to­vábbra is a spanyolok játékát, miközben a görögök lelkesedése előnyben egyre nőtt. 8–6-ról viszont sokadjára egyenlített Tokió másodikja, így a záró nyolc percre maradt a döntés, hogy melyik csapat marad hibátlan. 

Nem maradt el a dráma, ugyanis Spanyolország megfordította az állást. A meccs legértékesebb játékosának választott Elena Ruiz Barril révén először vezettek 1–0 után 9–8-nál. Görög egyenlítés és újbóli vezetés következett, de ez sem volt elég a győzelemre, ugyanis Barril egy perccel a vége előtt állította be a 10–10-es végeredményt. 
 

A csoportelsőség lesz a tét
A csoportkör második fordulójában folytatódnak ma a küzdelmek férfifronton is. A magyar férfi vízilabda-válogatott 21 órától (élő: M4 Sport) az A csoportban Brazíliával találkozik Montenegró ellen aratott 12–8-as sikerét követően. A dél-amerikaiak a torna nyitányán Grúziától szenvedtek 14–10-es vereséget. A szegedi D csoportban újabb rangadót rendeznek 18 órától, hiszen az első nap két győztese, Szerbia és Ausztrália csap össze egymással. 19.30-tól Kazahsztán az olimpiai bajnok ellen küzdelmes meccsen vesztő Egyesült Államokkal találkozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában