Éremért küzdene a magyar női pólóválogatott, így maradni akar Budapesten

2022.06.18. 11:15

Nem jönne vissza Szegedre

Hétfőn 21 órakor kezdenek. Keszthelyi-Nagy Ritáék (fehér sapkában) első ellenfele Kolumbia lesz. Archív Fotó: Vidovics Ferenc

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a szegedi Tiszavirág Sportuszodában hirdette ki a tizenhárom fős keretét és a két tartalékot a hazai rendezésű világbajnokságra. 

A tavalyi tokiói olimpián bronzérmes nemzeti csapatból tízen lesznek ott a hétfőn kezdődő eseményen. Vb-újonc a 2020-as Eb-ezüstérmes Máté Zsuzsanna és a francia származású, honosított Geraldine Mahieu, valamint az első felnőtt világversenyére készül Faragó Kamilla. Amennyiben valaki pozitív koronavírustesztet produkál, akkor a két tartalék közül hívhat be valakit a kapitány. 

A magyar válogatott hat hé­­ten át készült a világbajnokságra, amelyet hétfőn 21 órakor (élő: M4 Sport) Kolumbia ellen kezd meg. A szövetségi kapitány hangsúlyozta, keményen dolgozott a csapat, amely Veszprémben az ausztrálokkal, Szegeden pedig az olimpiai bajnok és vb-címvédő amerikaiakkal is kétkapuzott. 

A legerősebb magyar válogatottként jellemezte kijelölt keretét Bíró, aki úgy fogalmazott, bízik benne, hogy nem térnek vissza Szegedre a vb so­­rán. Bár kiváló körülmények között készülhettek, itt a második héten az alsóházi rájátszás küzdelmeit rendezik meg. 

A magyar női vízilabda-­válogatott világbajnoki ke­rete, kapusok: Gangl Edina (Glyfada), Magyari Alda (UVSE). Mezőnyjátékosok: Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Ethnikosz), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros). Tartalékok: Farkas Tamara (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros). Zárójelben a játékosok csapata, amelyből kiharcolták a kerettagságot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában